Κνωσός: Δεν πατάει… ψυχή – Χαμηλά τα έσοδα των δανειστών της Ελλάδας εφέτος

Κνωσός: Δεν πατάει… ψυχή – Χαμηλά τα έσοδα των δανειστών της Ελλάδας εφέτος

Τραγική είναι η εικόνα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς ελάχιστοι είναι οι τουρίστες που τον έχουν επισκεφτεί τον τελευταίο καιρό.

Βέβαια, αξίζει να θυμηθούμε ότι τα έσοδα του χώρου θα τα εισπράττει το Υπερταμείο των δανειστών μέχρι το… 2115 μ.Χ., οπότε, μικρό το κακό. Εχει ακόμα 95 χρόνια για να διορθωθεί η εφετινή ζημιά!

Σύμφωνα με το cretalive πέρυσι το Μάιο είχαν επισκεφτεί το χώρο περισσότεροι από 85.000 τουρίστες. Ωστόσο η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας ολοκληρώθηκε με μόλις 80 άτομα.

Οι επισκέπτες ήταν κατά κύριο λόγω Έλληνες ωστόσο υπήρχαν και ελάχιστοι ξένοι ,που λόγω πανδημίας είχαν αποκλειστεί στην Κρήτη

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Κνωσός από την 1η Ιουνίου θα έχει σε καθημερινή βάση ιατρική κάλυψη, καθώς ο Ερυθρός Σταυρός θα παρέχει έναν ιατρό που θα βρίσκεται στο χώρο των αρχαιοτήτων και μάλιστα δημιουργήθηκε ένα κιόσκι που θα τον φιλοξενεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αίτημα κατατέθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και ικανοποιήθηκε από την Λίνα Μενδώνη, ασφαλίζοντας υγειονομικά έναν χώρο που υπό φυσιολογικές συνθήκες υποδέχεται καθημερινά περισσότερους από 5000 επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.