Σπείρα αρχαιοκάπηλων στα Μάλια: Είχαν στήσει ολόκληρο εργαστήριο

Σπείρα αρχαιοκάπηλων στα Μάλια: Είχαν στήσει ολόκληρο εργαστήριο

Σημαντικά ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στα Μάλια είχαν αφαιρέσει δύο άνδρες και τα έκρυβαν στο σπίτι τους. Τους συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία.

Η ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια έρευνάς της, εντόπισε και συνέβαλε δύο άνδρες ηλικίας 60 και 65 ετών, οι οποίοι έκρυβαν στο σπίτι τους σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν, επίσης, και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια και εργαλεία για την ανασκαφή, ένας ανιχνευτής μετάλλων, καθώς και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή.

Μεταξύ άλλων, είχαν αφαιρέσει από τον αρχαιολογικό χώρο πέντε τμήματα αρχαίων πήλινων ευρημάτων, απολίθωμα απροσδιόριστης χρονικής περιόδου, τρία τμήματα ακατέργαστου χρυσού βάρους δεκατεσσάρων γραμμαρίων, μία ξύλινη σφραγίδα και κοσμήματα, τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα ξεκίνησε όταν σε υπαίθριο χώρο σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου διαπιστώθηκε πως άγνωστοι προέβησαν σε εργασίες μη νόμιμης ανασκαφής. Μετά την εμπεριστατωμένη έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου προέκυψε ότι οι δύο άνδρες ήταν οι δράστες. Η προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Χερσονήσου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.