Ημέρες Θάλασσας: Επιστημονικό συνέδριο – «Θαλάσσια, Πράσινη&Κυκλική Επιχειρηματικότητα στο Νησιωτικό&Παράκτιο χώρο»

Ημέρες Θάλασσας: Επιστημονικό συνέδριο – «Θαλάσσια, Πράσινη&Κυκλική Επιχειρηματικότητα στο Νησιωτικό&Παράκτιο χώρο»

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας, που διοργανώνεται με επιτυχία για έκτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε επιστημονικό συνέδριο από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής & Πειραιώς που τελούσε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, με θέμα: «Θαλάσσια, Πράσινη και Κυκλική Επιχειρηματικότητα στο Νησιωτικό και Παράκτιο χώρο».

Το συνέδριο διεξήχθη στην αίθουσα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από το χώρο της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της ναυτιλίας και της πολιτικής.

Στις θεματικές που συζητήθηκαν, παρουσιάστηκαν πεδία νέας επιχειρηματικότητας και προτάσεις δράσεων και συνεργιών μεταξύ Ιδρυμάτων, Πανεπιστημίων, επιχειρήσεων, θεσμικών φορέων για μια υγιή επιχειρηματικότητα βασισμένη σε Πράσινες και Γαλάζιες Επενδύσεις Ανάπτυξης, με γνώμονα την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Έρευνα.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής & Πειραιώς, κ. Δημήτρης Μαθιός στην ομιλία του τόνισε:

”Με ξεχωριστή ικανοποίηση και πολύπλευρη δράση μετέχει η ελληνική βιομηχανική κοινότητα στην Ευρωπαϊκή αλλά και ελληνικών χαρακτηριστικών «εκστρατεία» με τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην κυκλική οικονομία. «Εκστρατεία» με εξαιρετικά συνδυασμένους περιβαλλοντικούς και αναπτυξιακά σχεδιασμένους σύγχρονους παραγωγικούς στόχους οι οποίοι κλείνουν , στην πράξη, την απόσταση που μας χωρίζει από τον ευρωπαϊκό βορρά. Πιστεύουμε στην περιβαλλοντική πράσινη ανάπτυξη και υποστηρίζουμε την κυκλική οικονομία. Και χαιρόμαστε που η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και μέτρο της επιτυχίας της νέας Ευρωπαϊκής ηγεσίας αλλά και της σημερινής κυβέρνησης της χώρα.

Το νέο επενδυτικό εργαλείο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και του υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία “Ελληνικών Πράσινων Funds” μας εξέπληξε θετικότατα. Με αρχική δημόσια συμμετοχή ύψους 400 εκ. ευρώ και στόχο κινητοποίησης διεθνών και εγχώριων κεφαλαίων άνω των 3 δισ. Ευρώ εστιασμένων σε κυκλική οικονομία, καθαρή ενέργεια και βιώσιμη ανάπτυξη, η Ελλάδα μπαίνει δυνατά στην «κούρσα» των Πράσινων Επενδύσεων ως κεντρικού πυλώνα του σχεδίου ανάκαμψης. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούμε να μη χαιρετίσουμε την εφαρμογή σχεδίου δράσης , από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για επιτάχυνση της μετάβασης της Ευρώπης προς μια κυκλική οικονομία.

Σχέδιο δράσης με 54 μέτρα για να «κλείσει» ο κύκλος ζωής των προϊόντων: από την παραγωγή και την κατανάλωση μέχρι τη διαχείριση των αποβλήτων και την αγορά δευτερογενών πρώτων υλών. Το σχέδιο δράσης προωθεί επίσης τη στενή συνεργασία με κράτη μέλη, περιφέρειες και δήμους, επιχειρήσεις, ερευνητικούς φορείς, πολίτες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη που συμμετέχουν στην κυκλική οικονομία. Είμαι αισιόδοξος ότι η εκστρατεία για κυκλική οικονομία και πράσινη ανάπτυξη θα καλύψει τον προορισμό της με σημαντική επιτυχία.”

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν οι: Μώραλης Γιάννης – Δήμαρχος Πειραιά, Καλογήρου Χριστιάνα – Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Καθηγητής Κότιος Άγγελος – Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κορκίδης Βασίλης – Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Μαθιός Δημήτρης – Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Οικονόμου Δημήτρης – Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανιάτης Γιάννης – Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, π. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κρεμλής Γιώργος – Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας για θέματα Ενέργειας, Κλίματος, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Καθηγητής Παvτουβάκης Άγγελος – Πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Τσελεπίδης Τάσος – Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ροδόπουλος Νίκος – Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Logistics, Τουραλιάς Απόστολος – Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), Ξηραδάκης Γιώργος – Διευθύνων Σύμβουλος XRTC Business Consultants, Δρ. Λεοντόπουλος Χρήστος – Διευθυντής Global Ship Systems Center, ABS, Καθηγητής Κουρεμένος Αθανάσιος – Τμήμα Marketing, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πειραιώς, Υπ. Διδάκτωρ Ψευτέλης Αθανάσιος-Δημήτριος – Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Την συζήτηαη συντόνισε η κα. Ζαρακέλη Aνδριάνα – Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων, Δημοσιογράφος και η κα. Ειρήνη Κάτρη – Σύμβουλος Επικοινωνίας.

Για να παρακολουθήσετε το συνέδριο, κάντε κλικ εδώ

Διοργάνωση: LEVEL COMMUNICATIONS

Xoρηγός: EVAL

Η Σύμβουλος Επικοινωνίας της LEVEL COMMUNICATIONS και υπεύθυνη διοργάνωσης του Επιστημονικού Συνεδρίου κ.Ειρήνη Κάτρη, ο Δήμαρχος Πειραιώς κ.Γιάννης Μώραλης, η Πρόεδρος του ΣΕΦ και πολιτευτής της ΝΔ κ.Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Ο Δήμαρχος Πειραιώς κ.Γιάννης Μώραλης

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ.Βασίλης Κορκίδης

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής κ. Άγγελος Κότιος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Δημήτρης Οικονόμου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.