ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πρωτοφανές: «Πνίγηκε» η Ακρόπολη με μια «κουταλιά νερό» (βίντεο)

Πρωτοφανές: «Πνίγηκε» η Ακρόπολη με μια «κουταλιά νερό» (βίντεο)

Η σημερινή βροχή ήταν μεν ισχυρή αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι αφορμή να “πνιγεί” ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης. Η εικόνα αυτή δημιούργησε προβληματισμό σε σχέση με την επαρκή προστασία του κορυφαίου αρχαιολογικού χώρου από ανάλογα φυσικά φαινόμενα και αρκετοί φοβούνται αν είχε επέλθει ζημιά μετά το “τσιμέντωμα”.

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε, πριν από λίγο στη Βουλή η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη απάντησε πως «τα τελευταία χρόνια η Ακρόπολη πλημμυρίζει στην βόρεια πλαγιά όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις».

Εξήγησε, επίσης, πως «αυτή τη στιγμή είναι ενεργές μόνον τρεις από τις υδροροές προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η βόρεια πλαγιά του μνημείου όπου βρίσκεται το τείχος που έπεσε το 2014 λόγω πλημμύρας. Οι υπόλοιπές 17 είναι απενεργοποιημένες». Οι τρεις υδροροές που λειτουργούν βρίσκονται κοντά στο νέο ανελκυστήρα απ’ όπου προέρχονται και οι εικόνες των ποταμιών που σχηματίστηκαν.

Όσο για την απαραίτητη υδραυλική μελέτη για την παροχέτευση των όμβριων υδάτων από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε πως «εκπονείται αυτή την περίοδο» συμπληρώνοντας ότι «έχει ήδη κατασκευαστεί φρεάτιο για πρώτη φορά».

Δείτε το βίντεο στην ζώνη όπου είχε γίνει το “τσιμέντωμα”.

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε στη Βουλή ο Μάριος Κάτσης του ΣΥΡΙΖΑ τις πρωτοφανείς εικόνες της «τσιμεντωμένης Ακρόπολης που πλημμύρισε από την πρώτη ισχυρή βροχόπτωση.

«Κυρία Μενδώνη να σας μεταφέρω θερμά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο που σήμερα για πρώτη φορά -δεν θυμάμαι άλλη φορά-πλημμύρισε η Ακρόπολη» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην υπουργό Πολιτισμού η οποία έχει υποστηρίξει την άκρως αμφιλεγόμενη παρέμβαση στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συγχαρητήρια για το μη διαπερατό τσιμέντο μεγάλης έκτασης που ρίξατε στην Ακρόπολη, πολλά μπράβο που δεν είχατε προβλέψει παροχέτευση των ομβρίων υδάτων» πρόσθεσε ο κ. Κάτσης. Συμπλήρωσε δε ότι τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τους καταρράκτες να τρέχουν στο «πρόχειρο και επικίνδυνο έργο βιτρίνας» είναι ένα «μνημείο αποτυχίας» που θα συνοδεύει για πάντα και την κυρία Μενδώνη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.