ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Καταγγελία-σοκ για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη που είχε διορίσει το Μαξίμου: «Με κακοποιούσε από τα 15 μου για 4 χρόνια»

Καταγγελία-σοκ για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη που είχε διορίσει το Μαξίμου: «Με κακοποιούσε από τα 15 μου για 4 χρόνια»

Ο Βασίλης που κατήγγειλε πριν από 10 ημέρες γνωστό θεατράνθρωπο για τον βιασμό του, όταν ήταν μόλις 15 ετών μίλησε το βράδυ της Τετάρτης σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου και περιέγραψε αυτή του την εμπειρία.

Ο 40 ετών σήμερα Βασίλης είναι ο πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά εναντίον γνωστού θεατράνθρωπου και μιλά στην Ελεονώρα Μελέτη για την προσωπική του ιστορία. Περιγράφει πώς η γνωριμία του με τον μεγάλο πρωταγωνιστή, σε ηλικία μόλις 15 ετών, τον στιγμάτισε για πάντα, αποκαλύπτοντας πως έπεσε θύμα βιασμού και αποπλάνησης από τον φερόμενο ως θύτη.

Η πρώτη μήνυση που κατατέθηκε μετά τις καταγγελίες στο θέατρο

Όπως θα εξηγήσει και ο ίδιος στην εκπομπή, η μήνυση κατατέθηκε στις 8 Φεβρουαρίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και σε αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η σεξουαλική παρενόχληση ξεκίνησε όταν ήταν 15 ετών, στο καμαρίνι του σκηνοθέτη. Μια παρενόχληση η οποία συνεχίστηκε όπως φαίνεται, κατά δήλωση του 40χρονου σήμερα άνδρα, επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, οδηγώντας στην αποπλάνηση και τον βιασμό του.

Η κίνησή του εκείνη φαίνεται πως ήταν η πρώτη μήνυση που είχε υποβληθεί στην Εισαγγελία και αφορούσε στην καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου, μετά τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες από ηθοποιούς.

Η συγκλονιστική μαρτυρία στην εκπομπή του Alpha

Ο Βασίλης αποφάσισε να μιλήσει για την εμπειρία του και να καταγγείλει τον άνθρωπο που τον αποπλάνησε, αφού επέστρεψε πριν απόν λίγες ημέρες στην Ελλάδα και έγινε κοινωνός του κύματος καταγγελιών από τον χώρο του θεάτρου (και όχι μόνο), που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα.

Στην εκπομπή αναφέρεται στην περίοδο της σωματικής και συναισθηματικής του κακοποίησης, εξηγεί γιατί άργησε να μιλήσει και περιγράφει αναλυτικά γεγονότα αλλά και συναισθήματα από το τραυματικό του βίωμα.

«Ήμουν οργισμένος, τον αποκάλεσα παιδεραστή»

Ο 40χρονος πλέον Βασίλης, περιέγραψε την γνωριμία του με τον γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος είχε διοριστεί από το Μαξίμου, λέγοντας πως την τελευταία φορά που συναντήθηκαν, όταν ήταν 19 χρονών, ξέσπασε εναντίον του, αποκαλώντας τον παιδεραστή.

«Πήγαμε σε μία παράσταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε. Κολακεύτηκα, ενθουσιάστηκα και μου δημιουργήθηκε η απορία αν ήταν μέρος του ρόλου ή αν όντως με κοιτάει. Όταν τελείωσε η παράσταση, πήγαμε στα παρασκήνια να συγχαρούμε και να γνωρίσουμε τους συντελεστές, με είδε και μια διάλεξε. Μου είπε “έλα εσύ εδώ” και όντως πήγα κι έκατσα δίπλα του. Εκείνη την ώρα ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός. Νόμιζα ότι κατάλαβε πως έχω ταλέντο και το είδα σαν ευκαιρία. Ειδοποίησα τους συμμαθητές μου και την καθηγήτρια ότι θα μείνω παραπάνω γιατί θέλει να μου μιλήσει ο ηθοποιός και είπα ένα ψέμα ότι θα έρθει η μητέρα μου αργότερα να με πάρει», εξομολογήθηκε.

«Στο τέλος της συζήτησής μας -ήταν μπροστά κι άλλη ηθοποιός της παράστασης που περιφερόταν- με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο. Εγώ του απάντησα όχι, δεν ένιωθα την ανάγκη ότι είναι κάτι να μου υπογράψει κάποιος ένα αυτόγραφο. Αυτός τότε γύρισε το αυτόγραφο και μου έγραψε το σταθερό του τηλέφωνο και μου είπε να τον πάρω την επόμενη ημέρα τηλέφωνο» συνέχισε ο Βασίλης που στη συνέχεια περιέγραψε την τελευταία φορά που τον είδε, μετά την σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε.

«Φύγανε τα παιδιά και έκατσα μαζί του. Άρχισε να με ρωτάει για μένα. Μπροστά ήταν και εκείνη η ηθοποιός που πηγαινοερχόταν. Στο τέλος με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο και του απάντησα όχι. Μετά μου είπε να συναντηθούμε πάλι την επόμενη μέρα. Εγώ είχα αμφιβολίες και μου ξένισε όλο αυτό. Αλλά επειδή ήταν γνωστός ένιωθα μία ασφάλεια. Την επόμενη μέρα δώσαμε ραντεβού στην Ομόνοια. Συναντηθήκαμε και στη συνέχεια βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο και ενώ καθόμασταν δίπλα-δίπλα στον καναπέ και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί πέρα έτρεμα. Είχα σοκαριστεί. Αιφνιδιάστηκα. Με αγκάλιασε να με ηρεμήσει. Εγώ ήμουν σοκαρισμένος. Είχα παγώσει. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Ήταν πολύ περίεργο αυτό που ένιωθα. Την τρίτη φορά που βρεθήκαμε δέχτηκα σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από εκείνον».

«Αυτή ήταν η αρχή μιας ιστορίας που κράτησε 4 χρόνια. Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Μου πέρασε ότι το θέλω όλο αυτό. Ότι μου αρέσει. Επειδή είχα ήδη αναζητήσει τη σεξουαλική μου ταυτότητα, λέγοντάς μου αυτός αυτά τα πράγματα ένιωθα ότι είναι δική μου απόφαση να συμμετέχω σε όλο αυτό. Όταν μεγάλωσα κατάλαβα. Αυτός ήταν 31 τότε», εξομολογήθηκε αποκαλύπτοντας μάλιστα πως: «Πήγαινα σπίτι του και υπήρχε πάντα εκεί ένα παιδί», όπως επίσης και ότι «μου πρότεινε να βρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, μαθητές του», λέγοντας παράλληλα: «Μια φορά ήταν με μία μαθήτριά του όταν πήγα σπίτι του. Και μου είπε να κάνουμε κάτι οι τρεις μας. Εγώ αρνήθηκα».

«Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή» είπε, αναφέροντας πως ο γνωστός σκηνοθέτης στη συνέχεια δάκρυσε και του ζήτησε να μην βλέπει άλλους άνδρες, αλλά μόνο αυτόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό που θα ήθελα να πω είναι να μη φοβούνται και να βγουν να μιλήσουν, γιατί η σιωπή σημαίνει συνενοχή», προσθέτει ο Βασίλης στην συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.