ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Θα ζητηθεί η παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου; – Νέες καταγγελίες φοιτητών

Θα ζητηθεί η παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου; – Νέες καταγγελίες φοιτητών

Έντονη είναι η φημολογία που υπάρχει τις τελευταίες ώρες πως θα ζητηθεί η παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού, έπειτα από το «κύμα» καταγγελιών για ανεπίτρεπτες συμπεριφορές στο χώρο του θεάματος.

Περίπου δύο εβδομάδες πριν, οι φοιτητές, το ΔΣ και οι διδάσκοντες της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου είχαν ανακοινώσει ότι ξεκίνησε η διαδικασία καταγγελιών από τους φοιτητές για ανεπίτρεπτες συμπεριφορές κάποιων διδασκόντων.

​Μιλούσαν για συνθήκες εκφοβισμού, προσβολής, ομοφοβικά σχόλια. Η διαδικασία αυτή προχωρά προκειμένου να αλλάξει άρδην το σκηνικό και στη Δραματική Σχολή στη βαριά σκιά που έριξε η υπόθεση Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, εξετάζει και την εισήγηση της Δραματικής Σχολής του Εθνικού να ζητηθεί η παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού, κατόπιν καταγγελίας φοιτητών για άσχημη συμπεριφορά και για συγκεκριμένο ομοφοβικό σχόλιο.

​Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ζητηθεί η παραιτησή του -ο ίδιος ο Στάθης Λιβαθινός διαψεύδει ότι έχει ήδη παραιτηθεί- και έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον να δούμε την σχετική αιτιολόγηση από το ΔΣ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτή την καθοριστική φάση, επιμένουν εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου, είναι καθοριστικής σημασίας να πέσει άπλετο φως, να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και ειλικρίνεια προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές στο σώμα και το κύρος του Πολιτισμού και δη της πρώτης σκηνής της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι ως τον Αύγουστο του 2019 ο κύριος Λιβαθινός ήταν και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.