ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σύσταση επιτροπής για την ανάδειξη του Κτήματος Τατοΐου σε σημαντικό προορισμό

Σύσταση επιτροπής για την ανάδειξη του Κτήματος Τατοΐου σε σημαντικό προορισμό

Ένα σημαντικό νέο έγινε γνωστό στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, όπου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενημέρωσε για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για το ζήτημα του Τατοΐου.

Η Επιτροπή συγκροτείται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, τους Υφυπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιους για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και τους Γενικούς Γραμματείς Πολιτισμού και Υποδομών. Η Επιτροπή είναι αρμόδια για τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και την επιτάχυνση του συνόλου των ενεργειών που απαιτούνται για την αποκατάσταση και ανάδειξη του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου, σύμφωνα με την εγκριθείσα μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

Κτήμα Τατοΐου: Οι 4 βασικοί παράμετροι για την αξιοποίησή του

Η μελέτη αυτή διαμορφώνει μια οριστική πρόταση για την ανάπτυξη του Κτήματος Τατοΐου, ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό προορισμό σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, ελκυστικό για όλες τις ηλικίες, κατά την διάρκεια όλου του έτους, μέσω φιλικών προς το περιβάλλον υποδομών και δραστηριοτήτων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την βιωσιμότητά του.

Η μελέτη αξιοποίησε προηγούμενες προτάσεις, οι οποίες επανεξετάστηκαν και εμπλουτίστηκαν με νέες ιδέες και δεδομένα.

Οι νέες προτάσεις σέβονται το υφιστάμενο περιβαλλοντικό υπόβαθρο την ταυτότητα του ακινήτου και το πολεοδομικό καθεστώς, και αξιοποιούν σύγχρονα πολεοδομικά εργαλεία. Για την διαμόρφωση και κυρίως την υλοποίηση του σχεδίου τέθηκαν δύο βασικές αρχές:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σεβασμός στην Ιστορία, το Περιβάλλον και την Κοινωνία με την εξασφάλιση των εξής παραμέτρων:

  • Διάσωση και αποκατάσταση κτιρίων και ανάδειξη των ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων και αγροτικών δραστηριοτήτων του κτήματος.
  • Προστασία, διατήρηση και ανάπτυξη του δασικού οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας στο σύνολο της έκτασης.
  • Ισορροπία και συνέργεια μεταξύ του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και του Κτήματος.
  • Προσβασιμότητα και ανάπτυξη χρήσεων για μεγάλο εύρος κοινού.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.