ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αίγυπτος: Ξεκινά την διδασκαλία των ιερογλυφικών από το Δημοτικό!

Αίγυπτος: Ξεκινά την διδασκαλία των ιερογλυφικών από το Δημοτικό!

Εντυπωσιάστηκε ολόκληρος ο πλανήτης από την επίσημη τελετή για την πομπή των βασιλικών μουμιών των φαραώ και των βασιλισσών που μετακόμισαν από το Αιγυπτιακό Μουσείο της Ταχρίρ στο Εθνικό Μουσείο Πολιτισμού, σημειώνει αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Ως πρώτη νίκη της παρέλασης, για τη μεταφορά των μουμιών, θεωρείται η απόφαση του Δρ Ταρίκ Σαουκί, Υπουργού Παιδείας, να διδάσκονται τα ιερογλυφικά στο νέο πρόγραμμα Σπουδών από την τέταρτη τάξη των δημοτικών σχολείων.

Αυτό θα γίνει από το επόμενο σχολικό έτος και η διδασκαλία αυτής της γλώσσας δεν θα διδάσκεται ως μια ξεχωριστή γλώσσα.

Ο εκπαιδευτικός εμπειρογνώμονας Δρ Χασάν Σεχάτα, δήλωσε ότι ένας από τους στόχους της διδασκαλίας των ιερογλυφικών είναι η εδραίωση της πίστης στην αιγυπτιακή ιστορία, στην κληρονομιά που έχουν οι Αιγύπτιοι στον πολιτισμό και στην πρόοδο του ανθρώπου.

«Ζούμε στην εποχή της σύγχρονης Αιγύπτου, στην εποχή του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε την κληρονομιά της ιστορίας και οφείλουμε να γνωρίσουμε το παρελθόν μας για να κατανοήσουμε ότι οι Αιγύπτιοι έχουν συνεισφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό και ότι έχουν μακρά ιστορία.

Ο Σεχάτα τόνισε ότι η γνώση του μαθητή στην ιερογλυφική ​​γλώσσα σημαίνει γνώση του πολιτισμού, της ιστορίας και της προγονικής δόξας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι κρίμα, οι τουρίστες που έρχονται στην Αίγυπτος να γνωρίζουν να διαβάζουν τα ιερογλυφικά και οι Αιγύπτιοι να αγνοούν αυτήν την αιγυπτιακή γλώσσα.

Ο Δρ Αχμέντ Σαλέχ, Διευθυντής των Επιστημονικών Εκδόσεων στο Ασουάν, επαίνεσε αυτήν την απόφαση να μελετηθούν τα αρχαία αιγυπτιακά ιερογλυφικά, εξηγώντας ότι οι μαθητές διδάσκονται αγγλικά και αραβικά ως πρώτες γλώσσες, ενώ αγνοείται η προγονική τους γλώσσα.

Θεωρεί ότι η απόφαση, για τη διδασκαλία των ιερογλυφικών, έχει καθυστερήσει πολύ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.