Συναυλίες από τις 28 Μαΐου με self test και καρέκλες ανακοίνωσε ο Ν.Γιατρομανωλάκης

Συναυλίες από τις 28 Μαΐου με self test και καρέκλες ανακοίνωσε ο Ν.Γιατρομανωλάκης

Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα για να «χαράξει» τον οδικό χάρτη του ανοίγματος από τις 15 Μαΐου και μετά, αφού στα όσα έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα δεν αναμένονται ανατροπές. Στις 28 Μαΐου «επιστρέφουν» συναυλίες και παραστάσεις, ίσως και με self test.

Οι ειδικοί θα αξιολογήσουν την επιδημιολογική κατάσταση μετά το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου και θα συζητήσουν για τις προτάσεις που θα κάνουν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη (για μουσεία, συναυλίες κτλ) και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που θα παραστούν στη συνεδρίαση.

Σε ό,τι αφορά στον Πολιτισμό, η Λίνα Μενδώνη θα ζητήσει να ανοίξουν τα μουσεία στις 14 Μαΐου, τα θερινά σινεμά στις 21 του μήνα και στις 28 Μαΐου να ξεκινήσουν παραστάσεις και συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους μόνο.

Το πως και πότε θα ανοίξουν οι πολιτιστικές δραστηριότητες είχε αποκαλύψει ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

«Για τα μουσεία η πρότασή μας είναι, με περιορισμούς στην πληρότητά τους να έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα από την άλλη Παρασκευή στις 14 Μαΐου, γιατί δεν υπάρχει συνεχής ροή κόσμου και είναι ασφαλή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν, νωρίτερα από τις 21 Μαΐου το άνοιγμα των θερινών σινεμά και των θεάτρων, είπε ότι «υπάρχουν τρία ζητήματα:

  • Η πληρότητα που θα καταστήσει τα σινεμά βιώσιμα.
  • Τα θερινά σινεμά κάνουν δύο προβολές, ο χρονικός περιορισμός όμως στις 23.00 πέφτει πάνω στην δεύτερη προβολή, οπότε πρέπει να εξετάσουμε το κομμάτι αυτό του περιορισμού.
  • Η διανομή των ταινιών».

Εκεί όμως όπου «έβγαλε είδηση» ήταν όταν αναφέρθηκε στις συναυλίες και τις παραστάσεις. Θα ξεκινήσουν στις 28 Μαΐου «με την προϋπόθεση ότι μιλάμε πάντα για ανοιχτούς χώρους». Όσον αφορά μάλιστα τις συναυλίες υπογράμμισε πως «μιλάμε πάντα για καθήμενους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση εάν εξετάζουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων χωρών στις οποίες υποβάλλονταν σε τεστ οι θεατές λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης ανέφερε ότι «προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για τα self test πριν την έναρξη. Έχουμε κάνει συζητήσεις με ανθρώπους των επιχειρήσεων των συναυλιών. Πρέπει να δούμε και με τους διοργανωτές και με τους γιατρούς, αν μπορεί να γίνει σε μεγάλη κλίμακα» ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι «η πληρότητα στα σινεμά και στα θέατρα θα μπορούσε να συνδυαστεί με τους εμβολιασμούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.