Ο Σωκράτης Αλαφούζος ενώνει 27 προσωπικότητες σε online εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Εθνεγερσίας

Ο Σωκράτης Αλαφούζος ενώνει 27 προσωπικότητες σε online εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Εθνεγερσίας

Ο Σωκράτης Αλαφούζος αποτίει φόρο τιμής στη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης από τη μακρινή Καλιφόρνια, όπου ζει τα τελευταία χρόνια.

Εχοντας ιδρύσει από τα τέλη του 2019 το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Theatron of the Americas, που έχει ως αποστολή την περαιτέρω διάδοση του αρχαίου ελληνικού δράματος στην αμερικανική ήπειρο, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης κατάφερε να ενώσει 27 σημαντικές προσωπικότητες σε μια online εκδήλωση τιμής για τη χώρα όπου γεννήθηκε το θέατρο.

Το διαδικτυακό ραντεβού τους με το κοινό είναι στις 24 Μαρτίου, στις 19.30 ώρα Ελλάδος και 10.30 ώρα Λος Αντζελες, με τον Σωκράτη να αναλαμβάνει χρέη οικοδεσπότη της εκδήλωσης και τους καλεσμένους του να διαβάζουν αποσπάσματα από αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και ποίηση.

Μεταξύ αυτών θα είναι ο διεθνούς κύρους αστροφυσικός, φιλόσοφος και συγγραφέας Μηνάς Καφάτος, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Durga McBroom, οι ηθοποιοί Thaao Penghlis, Julian Sands, Anthoula Katsimatides, Εβελίνα Παπούλια, Χρήστος Βασιλόπουλος, Τάσος Νούσιας, αλλά και ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος, πρωτοπόρος της εναλλακτικής ιατρικής και προσωπικής εξέλιξης Deepak Chopra.

Tα φεστιβάλ

«Σίγουρα δεν ήταν κάτι απλό να οργανωθεί αυτή η εκδήλωση» δηλώνει στην «Espresso» ο Σωκράτης Αλαφούζος και συνεχίζει: «Τα τελευταία χρόνια είχα την τύχη να ταξιδέψω σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο με τις ταινίες που σκηνοθέτησα. Είχα έτσι και την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς άξιους και δημιουργικούς ανθρώπους. Αυτό βοήθησε να έχω άμεση επικοινωνία με πολλούς, αλλά να έχω και τη βοήθεια ανθρώπων που με εκτιμούν

. Με τους Ελληνες συναδέλφους μου φυσικά γνωριζόμαστε χρόνια. Ωστόσο, θα ήθελα ιδιαίτερα να αναφέρω τον Μήνα Καφάτο, ο οποίος είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Theatron of the Americas και έκανε την επαφή με τον Deepak Chopra. Το περιοδικό “Time” τον έχει χαρακτηρίσει “έναν από τους τοπ 100 ήρωες και σύμβολα του αιώνα”. Είναι μεγάλη τιμή που θα είναι μαζί μας. Ο πιο απλός τρόπος θέασης της εκδήλωσης είναι μέσω του προσωπικού λογαριασμού μου στο facebook, απ’ όπου θα μεταδοθεί live. Σχετική πληροφόρηση υπάρχει στο website του Theatron of the Americas, ενώ θα υπάρχει και ζωντανή μετάδοση στο Zoom».

Το όραμα μετά από 30 χρόνια στο θέατρο

Μιλώντας για την ιδέα της ίδρυσης του Theatron of The Americas, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης σημειώνει πως κάθε στόχος ξεκινάει από μια σκέψη και ένα όραμα που το μυαλό μας δημιουργεί. «Μετά από πάνω από 30 χρόνια στον χώρο του θεάτρου, το όραμα γι’ αυτό το μεγάλο εγχείρημα ήρθε σχεδόν φυσιολογικά στη σκέψη μου. Είναι σαν να πήγα σε μια νέα γη και έψαχνα το σπίτι μου. Και όταν δεν το βρήκα, αποφάσισα να το σχεδιάσω εγώ και να κάνω όλα τα απαραίτητα βήματα για να το χτίσω. Και δεν αμφέβαλα ούτε στιγμή, γιατί τώρα έχω αναγνωρίσει στον εαυτό μου ότι έχω τη δύναμη και την ικανότητα να χτίζω.

Και όταν αρχίσεις ένα τέτοιο συνειδητό ταξίδι, συναντάς και τους κατάλληλους ανθρώπους για να συμπορευτούν μαζί σου. Εύχομαι και πιστεύω ότι το Theatron of the Americas θα είναι ένα μεγάλο φιλόξενο, όμορφο σπίτι με μυρωδιά και φως Ελλάδας. Στόχος μας είναι η παραγωγή υψηλού επαγγελματικού επιπέδου παραστάσεων αρχαίου ελληνικού δράματος, που θα ταξιδεύουν στην αμερικανική ήπειρο, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου» αναφέρει στη συνέχεια ο Σωκράτης Αλαφούζος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο γνωστός ηθοποιός παραδέχεται πως «η πανδημία σίγουρα δεν μας επέτρεψε να προγραμματίσουμε την πρώτη μας παράσταση όταν τη θέλαμε, αλλά αυτό δεν μείωσε τον ενθουσιασμό μας». Αλλωστε αυτή τη στιγμή στο Palm Springs, όπου ζει ο ηθοποιός, η κατάσταση με τον κορονοϊό φαίνεται να καλυτερεύει. «Τα εστιατόρια και τα μαγαζιά είναι ανοιχτά. Εδώ βοηθάει και ο καιρός, που ακόμη κι αυτή την εποχή μπορείς να καθίσεις έξω. Σχεδόν όλοι φοράνε μάσκες και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με γοργό ρυθμό» μας πληροφορεί. «Στα άμεσα σχέδιά μας, πάντως, είναι να συνεχιστούν οι online δράσεις και να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να ανέβει η πρώτη μας παράσταση, που θα είναι η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, και προγραμματίζεται προς τα τέλη του 2021».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.