ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

To 1ο Φεστιβάλ νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας στο The Ellinikon Experience Park

Παράλληλα με άλλες 24 χώρες σε όλη την Ευρώπη

To 1ο Φεστιβάλ νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας στο The Ellinikon Experience Park

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας (ΝΕΒ – 1st Greece New European Bauhaus). Το φεστιβάλ διεξήχθη παράλληλα σε όλη την Ευρώπη, σε σύνολο 25 χωρών.

Τον νέο ετήσιο θεσμό του ΝΕΒ για το δομημένο περιβάλλον και τη νέα πράσινη εποχή, του οποίου ηγείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η πρόεδρος Ursula von der Leyen, οργάνωσαν στην Ελλάδα το World Human Forum και το Convergences Greece Forum σε συνεργασία με την ΕΥΖΗΝ.LIFE και με στρατηγικό συνεργάτη τη Lamda Development.

Το θέμα της πρώτης διοργάνωσης ήταν το «ECO-δομώντας το Μέλλον» και όλες οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου στο The Ellinikon Experience Park, το νέο αστικό βιωματικό πάρκο του Ελληνικού. Το πάρκο αποτέλεσε τον ιδανικό χώρο φιλοξενίας αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση.

Οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ, ομιλητές και κοινό, εκπρόσωποι διαφορετικών φορέων, άνθρωποι με διαφορετικές εμπειρίες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να μοιραστούν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη.

Στις 9 Ιουνίου το Φεστιβάλ ξεκίνησε ταυτόχρονα με τις Βρυξέλλες με το διαδικτυακό χαιρετισμό της Ursula von der Leyen και το καλωσόρισμα της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, Προέδρου & Συνιδρύτριας του World Human Forum και μέλος NEB High Level Roundtable και του Οδυσσέα Αθανασίου, Διευθύνοντα Σύμβουλου της Lamda Development. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους Γιώργο Αμυρά, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Γιώργο Πατούλη, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε σε απευθείας σύνδεση από το εξωτερικό.

Στη συνέχεια μίλησαν οι διακεκριμένοι διεθνείς ομιλητές Antoinette Nassopoulos-Erickson Αρχιτέκτων, Senior Partner at Foster + Partners, Deema Assaf Αρχιτέκτων με ειδίκευση στην αστική αναδάσωση, Ιδρύτρια & Διευθύντρια TAYYŪN, Chiu Chen – Yu Αρχιτέκτων, Διευθυντής (The Taiwan – Reyhanli Center for world citizens) και Maja Goepel Ακαδημαϊκός, Συγγραφέας, Ερευνήτρια – Γενικός Γραμματέας στο Γερμανικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο για την Παγκόσμια Αλλαγή (WBGU). Τη βραδιά συντόνισε η Ευφροσύνη Χελιώτη, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων Helmholz Association.

Τη 2η μέρα πραγματοποιήθηκαν 6 θεματικές συνεδρίες οι οποίες παρουσίασαν νέα ή καινοτόμα παραδείγματα γύρω από τους τρεις άξονες του N.E.B: Όμορφο, Βιώσιμο, Συμπεριληπτικό. Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στον Κύβο και ανέδειξε βιώσιμες πρωτοβουλίες από διάφορους φορείς και εταιρείες: T.A.G.M.A 21 ,FUTURE INTELLIGENCE (FINT), Χριστιάνα Βαρδάκου, AKUO ENERGY, ΑΝΙΜΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, DEREE ACG, HEALING LESVOS.

Το φεστιβάλ συνεχίστηκε μέχρι τις 12 Ιουνίου με την προβολή της συναυλίας “ALPHA MISSION – ΔELOS και οι [αβέβαιες] τέσσερις εποχές”. Cell of Life: Πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων σχετικά με την Αειφορία, τη Βιωσιμότητα και τη Ζωή στο Experience Park.

Ο ειδικά σχεδιασμένος χώρος του Cell of Life που δημιουργήθηκε για το Φεστιβάλ στην πλατεία Α του Experience Park θα συνεχίσει τη λειτουργία του έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με μια σειρά δράσεων, πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων για όλους, αφιερωμένων στην Αειφορία, τη Βιωσιμότητα και τη Ζωή.

To πρόγραμμα για τον Ιούνιο διαμορφώνεται ως εξής: Cell of Life: (Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 17:00 – 21:00, Σ/Κ 13:00 – 21:00. Δευτέρα κλειστά)

Οι δράσεις θα γίνονται σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Food for Life: (Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Σ/Κ 18 -19/6 και 25 – 26/6, 17:00 – 22:00)

Zen Breathing: (Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Σ/Κ 18 – 19/6 και 25 – 26/6, 20:00 – 22:00)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.