ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το ιστορικό «Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας Ακρόπολης» ξαναγεννιέται απόψε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας

Είσοδος δωρεάν στην φαντασμαγορική εκδήλωση των «δυνατών»

Το ιστορικό «Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας Ακρόπολης» ξαναγεννιέται απόψε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας

Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση «Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας Ακρόπολης», ξαναγεννιέται σήμερα στο Καλλιμάρμαρο, για πρώτη φορά από το 1975, και θα συμμετέχουν εκατοντάδες πρωταθλητές από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα επιστρέφει, σύμφωνα με τη διαθήκη του αείμνηστου Ευάγγελου Ζάππα, ο θεσμός των Ολυμπίων, με ειδική βράβευση των κορυφαίων πρωταθλητών, ενώ θα διεξαχθεί και διεθνής καμπάνια για την διάσωση του αθλήματος της πυγμαχίας, ως αναπόσπαστου πυλώνα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, μια και επιχειρείται να αφαιρεθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο Ζάππειο Μέγαρο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ.Γιώργος Πατούλης, ο γγ της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, η πρόεδρος του Ζαππείου Χρυσάνθη Βαγενά, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Δήμου Αθηνάιων Νίκη Αραμπατζή, η αντιπρόεδρος του Ζαππείου κα Μαριάνθη Καφετζή και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης.

Την εκδήλωση τίμησαν πολλοί πρωταθλητές όπως οι πρωταθλητές Ευρώπης  Μιχάλης Τσαμαλίδης και Αντωνία Γιαννακοπούλου, αλλά και καταξιωμένοι και αγαπητοί καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στις τελετές έναρξης και λήξης: η κα Φωτεινή Δάρρα με τον κ. Γιώργο Παπαχριστούδη, οι κκ Γεράσιμος Ανδρεάτος, Πέτρος Ίμβριος, Ανδρέας Χατζηανδρέου, Μάκης Ψαραδέλλης, η Ιφιγένεια Γοντικάκη, η πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών κα Δήμητρα Κούβαρη κ.α.λ.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος και event manager της διοργάνωσης κα Γεωργία Μπιτάκου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης στον χαιρετισμό του δεν έκρυψε την συγκίνησή του:  «Η σημερινή ημέρα είναι μία Ιστορική για τον Ελληνικό αθλητισμό και φυσικά για την Πυγμαχία.

Για πρώτη φορά μετά το 1975 στο Παναθηναϊκό στάδιο, ένα μοναδικό στολίδι Παγκοσμίως, θα γίνει μία διεθνής πυγμαχική διοργάνωση.

Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα του αθλητισμού και τα νέα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ιστορικότερο και σημαντικότερο στάδιο του κόσμου και να αγωνιστούν σε αυτό.

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί με αυτή την προσπάθεια υλοποιήσαμε ένα όνειρο που ήταν για πολλούς ακατόρθωτο. Έχοντας δίπλα μου τον καλό μου φίλο τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή,την πρόεδρο του Ζαππείου Μεγαρου Χρυσάνθη Βαγενά   και φυσικά την άξια ομάδα συνεργατών μου, ξεπεράσαμε την γραφειοκρατία και αποδείξαμε σε όλους γιατί πρέπει να γίνονται αγώνες στο Παναθηναϊκό στάδιο, αναβιώνοντας παράλληλα και τον σπουδαίο θεσμό των Ολυμπίων.

Φυσικά δεν ξέχασα τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλη Κολυμπάδη. Με τη βοήθειά σας και φυσικά της ΕΟΕ, γνωρίζετε πολύ καλά ότι καταφέραμε να γυρίσουμε σελίδα στον αθλητισμό και νιώθουμε ευλογημένοι γι αυτό.

Το Παναθηναϊκό στάδιο θα ανοίξει τις πύλες του για ένα διεθνές τουρνουά και η Πυγμαχία κατάφερε να είναι η πρώτη ομοσπονδία που θα μπει σε αυτό το ιστορικό γεγονός. Ελπίζουμε όμως αυτό να είναι μόνο η αρχή.

Προεκλογικά είχα πει σε όλα τα σωματεία ότι θα αλλάξει το άθλημά μας! Οι δεσμεύσεις μου έγιναν πράξη. Σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα θέλω να πιστεύω ότι έχουμε γίνει μία ομοσπονδία πρότυπο.

Οι αποστολές Ελλήνων αθλητών στο εξωτερικό είναι δεκάδες. Διοργανώσαμε camp προετοιμασίας στη χώρα μας. Φέραμε πολλές διεθνείς επιτυχίες με αποκορύφωμα τον ολόχρυσο πρωταθλητή Ευρώπης Μιχάλη Τσαμαλίδη που είναι σήμερα μαζί μας. Να δώσουμε πριμ στους αθλητές μας.

Καταφέραμε και διοργανώσαμε διεθνές τουρνουά και μάλιστα στο Καλλιμάρμαρο. Και θα ήθελα να σας πω το εξής: Αυτή είναι μόνο η αρχή. Τα όνειρά μας είναι πολύ μεγαλύτερα για τους αθλητές μας και το άθλημά μας.

Ζητώ συγγνώμη για την συγκίνησή μου, αλλά νιώθουμε ευλογημένοι. Για εμάς το κύπελλο Ακρόπολις είναι μία τεράστια γιορτή. Γι αυτό το λόγο έχουμε διοργανώσει πολλές εκπλήξεις. Μια μικρή συναυλία, με τεράστιους ανθρώπους της μουσικής σκηνής για να ζήσουμε αυτή τη μοναδική στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Όταν έχουμε τόσα σπουδαία ονόματα δίπλα μας, αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο μεγάλη στιγμή είναι αυτή η διοργάνωση για το άθλημά μας.

Θα ήθελα να καλέσω τους φίλους της Πυγμαχίας να έρθουν να ζήσουν αυτή την μοναδική παράσταση και τους δημοσιογράφους να γίνουν μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής και να καλύψουν το ιστορικό γεγονός».

Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός Αθλητισμού): Προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε το αυτονόητο να συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια και τις ομοσπονδίες. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν συνέβαινε. Η Πυγμαχία ήταν μια ομοσπονδία που είχε φτάσει χαμηλά, αλλά με την προσπάθεια της διοικήσεως, όλων των μελών του ΔΣ και των αθλητών. Με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η σχέση μας έχει γίνει πολύ πιο αποτελεσματική και χρήσιμη. Χρήσιμη για τον αθλητισμό και για τη νεότερη γενιά αθλητών, που θα παραλάβει όσα δημιουργούμε βήμα – βήμα ως υφυπουργείο Αθλητισμού.

Είμαι εδώ σήμερα για να συγχαρώ την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας για μία ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία. Είμαστε χαρούμενοι που πολλές ομοσπονδίες έχουν ακολουθήσει το δικό μας παράδειγμα. Δηλαδή λίγες κουβέντες, πολλές πράξεις και αποτέλεσμα.  Θέλω να συγχαρώ τον Χάρη Μαριόλη και τα μέλη του ΔΣ για την πρωτοβουλία και θα είμαστε όλοι εκεί να απολαύσουμε αυτό το μοναδικό γεγονός.

Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής): Η Ελληνική Πυγμαχία επιστρέφει δυναμικά στην Παγκόσμια Αθλητική σκηνή και η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Με υπερηφάνεια στηρίζουμε το διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας Ακρόπολις. Αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των Παγκόσμιων ομοσπονδιών στην χώρα μας. Μία διοργάνωση που προβάλλει όχι μόνο το άθλημα, αλλά και την χώρα. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε προσπάθειες όπως αυτή που βοηθούν στην εξωστρέφεια της χώρας μας.

Νίκη Αραμπατζή (πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ): Η Πυγμαχία ή πυγμή που μπήκε ως αγώνισμα στην Ολυμπία το 668 π.Χ. στην 23η Ολυμπιάδα ήταν ένα από τα παλαιότερα και δυναμικότερα αγωνίσματα των Αρχαίων Ελλήνων. Γι αυτό η σημερινή διοργάνωση είναι σημαντική κι έχει την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων

Μανώλης Κολυμπάδης (γγ ΕΟΕ): Με την ευκαιρία της αναβίωσης του Κυπέλλου Ακρόπολις στον εμβληματικό χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου, θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στον πρόεδρο της ΕΟΠ Χάρη Μαριόλη, ο οποίος έβγαλε όλες τις άδειες, έλυσε όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα και σήμερα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Παναθηναϊκό στάδιο και σαν τόπο διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων.

Χρυσάνθη Βαγενά (πρόεδρος Ζαππείου): Η τέλεση των Ολυμπίων γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και τελευταία φορά έγιναν το 2018. Σκοπός τους, σύμφωνα με τη διαθήκη του Ζάππα η εμψύχωση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της βιομηχανίας, των ωραίων τεχνών και του αθλητισμού.

Σύμφωνα με τη διαθήκη του Ζάππα θεωρούμε αυτονόητο να προσφέρουμε ότι καλύτερό μπορούμε για την τέλεση των Ολυμπίων που γίνεται υπό της διοικήσεως αυτού του ΔΣ. Αρχίζοντας με τον αθλητισμό. Αυτή την πολιτιστική δύναμη και αθλητική ενέργεια μας έδωσε ο Ζάππας το 1856, που θα βελτίωνε την οικονομία, το εμπόριο τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Καλή μας επιτυχία.

Φωτεινή Δάρρα (καλλιτέχνιδα): Η κα Δάρρα επισήμανε πως αθλητισμός και τέχνη έχουν πάρα πολλά κοινά χρειάζονται εξίσου υπομονή, επιμονή, θάρρος  αντοχή και κυρίως πίστη στο ακατόρθωτο και τόνισε πως όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη και υγιή κοινωνία.

Τη συγκίνησή τους εξέφρασαν οι πρωταθλητές Ευρώπης  Αντωνία Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Τσαμαλίδης που θα αγωνιστούν  για πρώτη φορά  στο ιστορικό στάδιο  Καλλιμάρμαρο  ενώ   στις θυσίες που απαιτούνται και στην ψυχική  υπέρβαση που καταβάλλουν οι αθλητές αναφέρθηκε ο εθνικός προπονητής Νίκος Πλέας.

Τέλος η event manager Γεωργία Μπιτάκου  κάλεσε τον κόσμο να υποστηρίξει τη διοργάνωση(η είσοδος θα είναι ελεύθερη)  και να γεμίσει το Καλλιμάρμαρο, στηρίζοντας πρωταθλητές και καλλιτέχνες που θα δώσουν την ψυχή τους ενωμένοι για να προσφέρουν ποιότητα, χαρά, αισθητική , ψυχική ανάταση και υπερηφάνεια  στο φιλοθεάμων κοινό.

Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας Ακρόπολης & Ολύμπια

Παναθηναϊκό Στάδιο

16-19/6/2022

Τελετή έναρξης: 16/6 20:00

Τελετή Λήξης : 19/6 20:00

Αγώνες : καθημερινά 17:00 -22:00

Είσοδος ελεύθερη 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.