«Ζεσταίνεται» πολύ η κατάσταση στην Ευρώπη…

Ισπανοί μαθητές έρχονται στη Χίο για τον Όμηρο: «Ένας σπουδαίος ποιητής που επηρεάζει ακόμη τον κόσμο»

Μέσα από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την «Ιλιάδα» και την «Οδύσσεια»

Ισπανοί μαθητές έρχονται στη Χίο για τον Όμηρο: «Ένας σπουδαίος ποιητής που επηρεάζει ακόμη τον κόσμο»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Από τη Λόρκα της Ισπανίας μέχρι τη Χίο ταξιδεύει η αγάπη για τον Όμηρο, καθώς μαθητές του ισπανικού σχολείου IES Ramón Arcas Meca ετοιμάζονται να βρεθούν στο νησί τον Σεπτέμβριο, συμμετέχοντας σε μια διεθνή μαθητική συνάντηση αφιερωμένη στον αρχαίο ποιητή και το έργο του.

Οι Ισπανοί μαθητές έχουν χαρακτηρίσει τον Όμηρο «σπουδαίο» και μέσα από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την «Ιλιάδα» και την «Οδύσσεια» όχι ως απλά σχολικά κείμενα, αλλά ως έργα που εξακολουθούν να επηρεάζουν τη λογοτεχνία και τις τέχνες.

Πρόκειται για την 5η πανελλήνια συνάντηση νέων «Νεαροί Ομηρίδες», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Χίο από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Στη διοργάνωση αναμένεται να συμμετάσχουν και μαθητικές ομάδες από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ η παρουσία του ισπανικού σχολείου προσδίδει ευρωπαϊκή διάσταση στην πρωτοβουλία.

Συνολικά 23 σχολεία κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής, εκπροσωπώντας 371 μαθητές και 57 εκπαιδευτικούς.

Το τελικό πρόγραμμα προβλέπει τη συμμετοχή επιλεγμένων μαθητικών ομάδων από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και σχολείων της Χίου.

Κατά τη διάρκεια της εξαήμερης συνάντησης, οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε θεατρικές παραστάσεις, μουσικές και εικαστικές δράσεις, λογοτεχνικά εργαστήρια και εκδρομές σε σημεία που συνδέονται με την ομηρική παράδοση.

Ξεχωριστή θέση θα έχει η Δασκαλόπετρα στον Βροντάδο, ένας τόπος που η τοπική παράδοση συνδέει με τον Όμηρο, αλλά και μια πεζοπορική διαδρομή στο Αίπος και την περιοχή των «Ομηρικών».

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την ιστορία και την ιδιαίτερη ταυτότητα της Χίου μέσα από επισκέψεις σε σημαντικά σημεία του νησιού, μεταξύ άλλων στο Μουσείο Μαστίχας.

Με αυτόν τον τρόπο, η διοργάνωση επιχειρεί να φέρει τον Όμηρο πιο κοντά στους νέους, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο ένα έργο που δημιουργήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια εξακολουθεί να συνομιλεί με τη σύγχρονη Ευρώπη.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.