Jet Black: «Έφυγε» από τη ζωή ο ντράμερ των «The Stranglers» (φωτό-βίντεο)

«Έφυγε» ήσυχα στο σπίτι του, έχοντας την οικογένειά του στο πλευρό του

Jet Black: «Έφυγε» από τη ζωή ο ντράμερ των «The Stranglers» (φωτό-βίντεο)

Συντετριμμένος είναι ο κόσμος της μουσικής με τον θάνατο του Jet Black. Ο πρώτος ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος των «The Stranglers», πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω της σελίδας της στο Facebook η μπάντα του. Με μία λιτή ανακοίνωση, ανέφερε ότι ο Jet Black «έφυγε» ήσυχα στο σπίτι του στις 6 Δεκεμβρίου.

«Με βαριά καρδιά, ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, συναδέλφου και παλαιότερου μέλους του συγκροτήματος, Jet Black. Ο Jet πέθανε ήσυχα στο σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Jet Black
To πραγματικό του όνομα ήταν Brian John Duffy. Ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού βρετανικού new-wave rock συγκροτήματος «The Stranglers», ο Jet βοήθησε τη μπάντα να φτάσει σε 23 top 40 singles και 19 top 40 άλμπουμ στα επίσημα βρετανικά charts.

Tο στυλ παιξίματος του βοήθησε στη διαμόρφωση του μοναδικού ήχου του συγκροτήματος.

Όταν το 1974 σχηματίστηκαν οι «The Stranglers», ο Jet ήταν ήδη επιτυχημένος επιχειρηματίας στην περιοχή του Γκίλφορντ. Είχε στόλο φορτηγών με παγωτά, ένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκε και στις περιοδείες του συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τελευταία φορά που ο ντράμερ έπαιξε με τους «The Straglers» ήταν το 2015. Λίγα χρόνια αργότερα, ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχώρησή του, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Ο μπασίστας της μπάντας JJ Burnel συντετριμμένος δήλωσε για τον θάνατό του: «Αντιμετώπισε για πολλά χρόνια προβλήματα με την υγεία του. Τώρα, επιτέλους απελευθερώθηκε. Ο Jet ήταν μια έμπνευση. Ο πιο πολυμαθής άνθρωπος. Οι Stranglers δεν θα υπήρχαν αν δεν ήταν αυτός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.