Καλλιτέχνες «κήδεψαν» τον πολιτισμό στο κέντρο της Αθήνας – Κουβάλησαν μέχρι και… φέρετρο (φωτο)

Κλειστό το ένα ρεύμα της Σταδίου από την οδό Πεσμαζόγλου λόγω της πορείας

Καλλιτέχνες «κήδεψαν» τον πολιτισμό στο κέντρο της Αθήνας – Κουβάλησαν μέχρι και… φέρετρο (φωτο)

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα, Παρασκευή (17/2), καλλιτέχνες έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι καλλιτέχνες που αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Κλειστό παραμένει το ένα ρεύμα της Σταδίου από την οδό Πεσμαζόγλου λόγω της πορείας.

Σε ένδειξη συμβολισμού, μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι καλλιτέχνες πραγματοποιήσαν την «κηδεία» του πολιτισμού με αρκετούς να φορούν μαύρα ρούχα, κάποιους να κρατάνε κηδειόχαρτα και άλλους να κουβαλάνε μέχρι και «φέρετρο».

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση των καλλιτεχνών

kallitexnes-8
kallitexnes-6
kallitexnes-11
kallitexnes-10
kallitexnes-9
kallitexnes-5
kallitexnes-7

Η συγκέντρωση στο ΣτΕ έγινε καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, συζητήθηκε σήμερα η αίτηση ακύρωσης του ΠΔ 85/2022.

Η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ

«Τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα μας για την τροποποίηση όλων των ρυθμίσεων που αφορούν τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό από το Προεδρικό Διάταγμα 85/22. Καθώς και για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για την υπαγωγή των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών, των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, την παροχή σίτισης, στέγασης και δωρεάν συγγραμμάτων στο σπουδαστικό σώμα.

Μηνύματα αλληλεγγύης καταφθάνουν καθημερινά από εκατοντάδες Συλλόγους, Σωματεία, Ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το Εξωτερικό στην Ομοσπονδία και τα Σωματεία μας.

Ανακοίνωση συμπαράστασης έχουν εκδώσει η FIA, η FERA, το ΕΘΝΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ SFA και η ΓΕΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ CGT. Καθώς και μία σειρά συνδικάτων από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αύριο Παρασκευή 17/2 συνεχίζουμε με 24ωρη Απεργία και με κατάθεση αίτηση ακύρωσης του ΠΔ 85/2022 στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00 π.μ.) στο Συμβούλιο της Επικρατείας διοργανώνουμε κινητοποίηση και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας προς το Σύνταγμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.