Τα πρώτα βραβεία για το φετινό, επετειακό, 70ο Festival De Cannes. Με την αγωνία να κορυφώνεται μέχρι την αποψινή (στις  9 το βράδυ, ώρα Ελλάδας) ανακοίνωση της ετυμηγορίας της Κριτικής Επιτροπής με το όνομα του ευνοούμενου του Χρυσού Φοίνικα

Έχουμε και λέμε. Για  του κριτικούς (Fipresci) καλύτερη ταινία η γαλλική «120 Battements Per Minute» του Ρομπίν Καμπιγιό. Πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η ταινία με τρεις δραματικές ιστορίες για το AIDS στη δεκαετία του ’90 θα βρίσκεται και στα επίσημα βραβεία της Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον Πέδρο Αλμοδοβάρ!

Το τρέιλερ της ταινίας:

Καλύτερη ταινία από το παράλληλο πρόγραμμα «Ενα κάποιο βλέμμα» το «Lerd» (Ένας ακέραιος άνθρωπος) του Μοχάμετ Ρασουλόφ από το Ιράν. Να θυμίσω ότι to 2009 ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου είχε κερδίσει κι αυτός το πρώτο βραβείο  σ’ αυτό το παράλληλο πρόγραμμα κι έτσι έγινε παγκοσμίως γνωστός!

Ένα απόσπασμα από το Lerd:

Ακόμα το ντοκιμαντέρ «Makala» του Εμανυέλ Γκρος κατέκτησε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο παράλληλο πρόγραμμα «Εβδομάδα της Κριτικής».

Για να δούμε λοιπόν ποιος ο τυχερός του «Χρυσού Φοίνικα». Ο Γάλλος Ρομπίν Καμπιγιό; Το «Ιερό ελάφι» του Γιώργου Λάνθιμου; «Η ακτινοβολία» της Ναόμι Καβάσε; Η  δραματική ιστορία του Φατίχ Ακίν; Place your Bets…

Μια σκηνή από το Ιερό Ελάφι

To τρέιλερ της ταινίας του Φατίχ Ακίν

Μια σκηνή από την «Ακτινοβολία» της Ναόμι Καβάσε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!