ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μ.Σκορσέζε: «Οι γυναικείοι χαρακτήρες στις ταινίες μου δεν είναι ανάγκη να μιλούν»

Μ.Σκορσέζε: «Οι γυναικείοι χαρακτήρες στις ταινίες μου δεν είναι ανάγκη να μιλούν»

Η 77χρονος σκηνοθέτης απάντησε σε συνέντευξη στις επικρίσεις για τους γυναικείους ρόλους την τελευταία του ταινία, «The Irishman». Η Άννα Πάκουιν ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο στο διάρκειας 3,5 ωρών φιλμ, αλλά η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έχει μία ατάκα.

Ο Σκορσέζε, μιλώντας στο Radio 4 ρωτήθηκε αν τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι η ταινία απέτυχε στο Bechdel test- ένα μέτρο για την αντιπροσώπευση των γυναικών στη μυθοπλασία, που απαιτεί τουλάχιστον δύο γυναίκες να συνομιλούν για κάτι άλλο πέρα από έναν άνδρα.

«Μερικές φορές οι λέξεις δεν έχουν σημασία. Μερικές φορές είναι το συναίσθημα ή η εντύπωση που λαμβάνεις από κάποιο άλλο πρόσωπο, ο τρόπος που συμπεριφέρονται. Μερικές φορές, κάτι είναι πιο δυνατό χωρίς να το λες», απάντησε ο σκηνοθέτης.

«Η συγκεκριμένη ταινία είναι μια ιστορία για αυτούς τους τρεις άνδρες. Στην πορεία της ιστορίας δεν υπάρχουν γυναικείοι χαρακτήρες που μετείχαν στη δράση, πέρα από, πιστεύω, τις δύο συζύγους φυσικά και κυρίως τον χαρακτήρα της Άννα Πάκουιν, την Πέγκι. Και έτσι, για εμένα, εκεί πήγε αυτή η ιστορία», συνέχισε ο Σκορσέζε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από Times Πηγή: www.lifo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.