ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το άγνωστο τρικ του Τζεφιρέλι με το βλέμμα του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Το άγνωστο τρικ του Τζεφιρέλι με το βλέμμα του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Η σειρά «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης. Υπάρχουν όμως κάποιες λεπτομέρειες για το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι,που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Ο υποψήφιος για τον ρόλο του Ιησού δεν έπρεπε με τίποτα να ανοιγοκλείνει τα μάτια του, προκειμένου με κάποιον τρόπο, φυσικό, να υποδηλώνεται η θεία καταγωγή του. Το σκηνοθετικό κόλπο που σκέφτηκε ο Τζεφιρέλι για τον Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος σημειωτέον αρχικά είχε δοκιμαστεί για το ρόλο του Ιούδα Ισκαριώτη, ήταν το… μακιγιάζ του.

Συγκεκριμένα, αποτελούνταν από μια λεπτή γραμμή σκούρου μπλε eyeliner στο πάνω βλέφαρο, και μια λεπτή γραμμή λευκού στο κάτω. Έτσι, το βλέμμα του αποκτούσε βάθος και … υπεράνθρωπα χαρακτηριστικά, ενώ με αυτόν τον τρόπο τονιζόταν το διάφανο μπλε των ματιών του Πάουελ. Βεβαίως ο ηθοποιός πέρασε ατελείωτες ώρες εξάσκησης ώστε να μπορεί να κρατάει τα μάτια του ανοιχτά για όσο τον δυνατόν περισσότερη ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι ενδεικτικό ότι σε ολόκληρη τη σειρά ο Πάουελ που ενσάρκωσε τον Χριστό εμφανίζεται να ανοιγοκλείνει μόνο μία φορά τα μάτια, ενώ άλλες δύο συμβαίνει στο αγόρι που τον υποδύεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.