ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Φίνος Φιλμ τιμά τον Αλέκο Αλεξανδράκη που γεννήθηκε σαν σήμερα (βίντεο)

«Ο απόλυτος "τζέντλεμαν" της μεγάλης οθόνης» ανέφερε η εταιρεία παραγωγής

Η Φίνος Φιλμ τιμά τον Αλέκο Αλεξανδράκη που γεννήθηκε σαν σήμερα (βίντεο)

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Νοεμβρίου του 2005 και σαν σήμερα 27 Νοεμβρίου γεννήθηκε ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, που χαρακτηρίστηκε, ως ο ζεν πρεμιέ της εποχής του.

Η Φίνος Φιλμ τίμησε τον ηθοποιό, με ένα ξεχωριστό βίντεο – αφιέρωμα, με σκηνές από τις πιο αγαπημένες ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Αλέκος Αλεξανδράκης. Στο βίντεο παρατηρούνται σκηνές από τις ταινίες «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Οι Κυρίες της Αυλής», «Το Κλωτσοσκούφι», «Η Άγνωστος», «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» και «Ίλιγγος».

«Ατίθασος, αριστοκρατικός, εντυπωσιακός και ταλαντούχος, ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν ο απόλυτος “τζέντλεμαν” της μεγάλης οθόνης. Συνεπής, εργατικός αλλά και λάτρης της ανεξαρτησίας του, έχτισε ένα μύθο διαφορετικό και σαγηνευτικό. Όπως ο ίδιος. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1928» έγραψε στη λεζάντα της δημοσίεσης η εταιρεία παραγωγής.

Ποιος ήταν ο Αλέκος Αλεξανδράκης
Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Αλέκου Αλεξανδράκη πραγματοποιήθηκε το 1951, σε ηλικία 23 ετών, στην ταινία «Εκείνες που δεν πρέπει να Αγαπούν».

Τότε ο Φίνος πίστεψε στις ικανότητες του και του έδωσε τον επόμενο ρόλο του πλάι στην Ελένη Χατζηαργύρη στην «Αγνή του Λιμανιού» του Γιώργου Τζαβέλλα. Η ερμηνεία του προκάλεσε αίσθηση και ξεκίνησε ο δρόμος προς την καταξίωση.

Η μια ταινία διαδέχτηκε την άλλη, και ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν πλέον ο αδιαφιλονίκητος καρδιοκατακτητής της μεγάλης οθόνης, αφού κάθε του εμφάνιση εξασφάλιζε την επιτυχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.