ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Μπακαλόγατος»: Δείτε πώς είναι σήμερα οι δρόμοι που οδηγούσε το ποδήλατό του ο Ζήκος (βίντεο)

Η υπόθεση της ταινίας «Της κακομοίρας»

«Μπακαλόγατος»: Δείτε πώς είναι σήμερα οι δρόμοι που οδηγούσε το ποδήλατό του ο Ζήκος (βίντεο)

Αδιαμφισβήτητα στη λίστα με τις πιο αγαπημένες παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, βρίσκεται ο «Μπακαλόγατος» ή πιο σωστά «Της Κακομοίρας», η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους το 1963.

Ο μοναδικός και αμίμητος Ζήκος κατάφερε με τις ατάκες του να μείνει αξέχαστος και να αγαπηθεί όσο λίγοι από το ελληνικό κοινό. Είναι σίγουρα το ταλέντο και οι υποκριτικές ικανότητες του Κώστα Χατζηχρήστου που συνέβαλαν σε αυτό.

Πολύ χαρακτηριστικό είναι το μαγαζί του Μπακαλόγατου, το οποίο τελικά, σύμφωνα με όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα, ήταν στούντιο της Φίνος Φιλμ.

Ποιος ξεχνάει, όμως, τους δρόμους που όργωνε με το ποδήλατό του ο Κώστας Χατζηχρήστος; Πώς είναι σήμερα;

Οι δρόμοι που οδηγούσε το ποδήλατό του ο «Μπακαλόγατος»

Τις διαδρομές με το ποδήλατο, ο Ζήκος τις έκανε στις σημερινές περιοχές του Λόφου Σκουζέ, ενώ διέσχιζε και τα Σεπόλια.

Σε πολύ χαρακτηριστικές στιγμές, τον βλέπουμε να οδηγεί το ποδήλατό του στις οδούς Δωδώνης, Ιωαννίνων και Βοσπόρου.

Το παρακάτω βίντεο, από το κανάλι GAS JORDAN στο Youtube, μας δείχνει την εντυπωσιακή διαφορά της περιοχής που κινούταν ο Ζήκος τότε με τώρα.

Στο βίντεο θα δείτε πώς ήταν ο Λόφος Σκουζέ και ένα μεγάλο μέρος του Κολωνού το 1963 και πώς είναι ακριβώς τα ίδια σημεία σήμερα.

Κάποτε η περιοχή ήταν γεμάτη αλάνες και φαρδείς δρόμους ή χωματόδρομους.

Σήμερα, τίποτα δε θυμίζει την εικόνα του Ζήκου με το ποδήλατο. Πολυκατοικίες, εμπορικά καταστήματα και αυτοκινητόδρομοι έχουν αλλάξει κατά πολύ το σκηνικό της ελληνικής ταινίας.

«Μπακαλόγατος»: Η υπόθεση της ταινίας «Της κακομοίρας»

Ο Ζήκος είναι ένας άνδρας που ζει στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από το Καρπενήσι και δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή. Έχει ερωτευτεί την όμορφη Φιφίκα που μένει στη γειτονιά. Εκείνη προσποιείται ότι ανταποκρίνεται, ενώ αγαπάει τον Κιτσάρα.

Ο Παντελής που έχει το μπακάλικο, αν και είναι προχωρημένης ηλικίας θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα. Μάλιστα ενώ δέχεται κοροϊδευτικά σχόλια, δεν πτοείται. Κανονίζει τους αρραβώνες σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας, ερήμην της ίδιας. Αποφασίζουν δε να το ανακοινώσουν την ημέρα των γενεθλίων της. Η Λίτσα μόλις το μαθαίνει ταράζεται και έτσι αποφασίζει να κλεφτεί με τον αγαπημένο της, Αργύρη.

Ωστόσο, τίποτα δεν ξεφεύγει από το μάτι της γειτονιάς. Το σχέδιό τους γίνεται αντιληπτό, λίγο πριν την ολοκλήρωσή του, από την κυρα-Δέσποινα, την αξέχαστη Μαρίκα Νέζερ, και καταλήγουν όλοι στο σπίτι της Λίτσας. Εκεί καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Ο πατέρας της, ο κυρ-Μανώλης, θα δεχτεί να την δώσει τελικά στον Αργύρη, ενώ και ο Κιτσάρας, μη χάνοντας την ευκαιρία της παρουσίας του πατέρα της Φιφίκας, ζητά και παίρνει το χέρι της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για τον Ζήκο και τον Παντελή, μένουν να μοιραστούν μία… μπουκάλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.