ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θ.Βέγγος: Ο απαράβατος όρος που έθετε πάντα στο συμβόλαιό του

Έπαιξε σε 126 ταινίες και στις 52 εξ αυτών ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής

Θ.Βέγγος: Ο απαράβατος όρος που έθετε πάντα στο συμβόλαιό του

Ο Θανάσης Βέγγος είναι γνωστό πως σε όλες τις ταινίες που γύρισε κατά την διάρκεια της καριέρας του (και αυτές ήταν πάρα πολλές) έκανε σχεδόν τα πάντα μόνος του.

Μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι ο άφταστος Έλληνας ηθοποιός δεν δεχόταν να μπει κασκαντέρ στην θέση του ούτε καν σε πραγματικά επικίνδυνες σκηνές, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Έτσι κατά καιρούς στα φιλμ της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου τον έχουμε δει να περνά μέσα από τζαμαρίες, να δίνει χτυπήματα… καράτε, να κουβαλά ανθρώπους σε σκαλιά, να βουτάει σε παγωμένα νερά, ακόμη και να… παλεύει με… κοτζάμ κομμάτια πάγου προσπαθώντας να τα πιάσει…

Φυσικά, ανάμεσα στις… ειδικές αποστολές που ανέλαβε ήταν και μία που δεν περίμενε να συμβεί. Και βέβαια αναφερόμαστε στην περίφημη σκηνή στην ταινία «Ο Ηλίας του 16ου» όταν και δέχεται… ξεγυρισμένες σφαλιάρες από τον Κώστα Χατζηχρήστο, με τον αστικό μύθο να τον θέλει να μην συγχωρεί τον συνάδελφό ποτέ του για αυτές τις απροειδοποίητες «μπάτσες», αν και από το περιβάλλον και των δύο υποστηρίζεται πως τέτοιο θέμα δεν υπήρξε και πως οι σχέσεις τους εξομαλύνθηκαν, απλά δεν έτυχε να συνεργαστούν.

Ωστόσο υπάρχει ένα πράγμα που δεν θα συναντήσει κανείς σε καμία από τις αμέτρητες παραγωγές στις οποίες συμμετείχε επί σειρά δεκαετιών. Για την ακρίβεια έπαιξε σε 126 ταινίες και στις 52 εξ αυτών ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής. Σε αυτές τον είδαμε να κάνει τα πάντα, εκτός…

Εκτός από το να φιληθεί με κάποια συμπρωταγωνίστριά του!

Αν και προφανώς δεν συγκαταλέγεται στους «ζεν πρεμιέ» και τους μεγάλους γόηδες της εποχής, σε αρκετά φιλμ εμφανίζεται να έχει σχέση, να είναι παντρεμένος ή και να πολιορκείται από τον γυναικείο πληθυσμό, όπως θα θυμάστε και από το «Τύφλα να έχει ο Μάρλον Μπράντο» ως (και καλά) γνωστός και διακεκριμένος ποιητής, με μεγάλη επιτυχία του το… «Ήσυχο-ήσυχο το ποταμάκι»!

Σύμφωνα με τον Μάκη Δελαπόρτα ο οποίος έχει γράψει την βιογραφία του Θανάση Βέγγου, ο σπουδαίος ηθοποιός ουσιαστικά είχε θέσει βέτο και δεν δεχόταν να γυρίσει τέτοιες τρυφερές σκηνές. Και η αιτία για αυτό δεν ήταν άλλη από την σύζυγό του. Λένε μάλιστα ότι δεν γνώρισε άλλη γυναίκα στη ζωή του πέρα από την λατρεμένη του Μίνα, την οποία συνάντησε στην αρχή της καριέρας του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δυο τους γνωρίστηκαν την περίοδο που γυριζόταν «Ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου κι έκτοτε δεν χωρίστηκαν παρά μόνο από τον θάνατο. Απέκτησαν δύο παιδιά, την Νίκη και τον Θανασάκη που ολοκλήρωσαν την οικογενειακή ευτυχία τους. Σεμνός και συνεσταλμένος, ο Βέγγος συνήθιζε να λέει «ντροπή μωρέ, είμαι παντρεμένος άνθρωπος» ακόμη κι όταν η πολύ καλή φίλη του ζευγαριού, Άννα Φόνσου, για να τον… τσιγκλήσει επιχειρούσε να τον φιλήσει ή ακόμη και να τον χαϊδέψει, μόνο και μόνο για να δει την αντίδρασή του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.