ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Netflix συνεχίζει να «κατακρεουργεί» την ιστορία: «Απίθανο να ήταν λευκή η Κλεοπάτρα» λέει η σκηνοθέτιδα

Το Netflix έκλεισε τα σχόλια μετά την κατακραυγή

Το Netflix συνεχίζει να «κατακρεουργεί» την ιστορία: «Απίθανο να ήταν λευκή η Κλεοπάτρα» λέει η σκηνοθέτιδα

Συνεχίζει να «κατακρεουργεί» την ιστορία το Netflix, καθώς παρουσιάζει την Ελληνίδα Κλεοπάτρα ως μαύρη, στη σειρά «Queen Cleopatra» και αντί να ζητήσουν οι παραγωγοί της σειρά συγγνώμη, προκαλούν, καθώς η σκηνοθέτιδα Τίνα Γκαράβι ισχυρίστηκε δημόσια ότι… η Κλεοπάτρα δεν ήταν λευκή! 

Η σειρά, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 10 Μαΐου, περιλαμβάνει συνεντεύξεις ειδικών και αναπαραστάσεις για να αφηγηθεί την ιστορία της Κλεοπάτρας και τον αγώνα για την προστασία της κληρονομιάς της.

Η επιλογή της Αντέλ Τζέιμς, μιας μαύρης ηθοποιού, για τον ρόλο της Αιγύπτιας βασίλισσας προκάλεσε αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της μήνυσης που κατέθεσε ένας Αιγύπτιος δικηγόρος κατά του Netflix και των αιτημάτων να κλείσει η υπηρεσία streaming στην Αίγυπτο.

Ως απάντηση στις επικρίσεις, η σκηνοθέτιδα Τίνα Γκαράβι αντεπιτίθεται μέσω ενός άρθρου που γράφτηκε για το Variety. Η Γκαράβι, η οποία ανέλαβε τα ηνία του ντοκιμαντέρ πέρυσι, θυμήθηκε ότι είδε την Ελίζαμπεθ Τέιλορ να υποδύεται την Κλεοπάτρα στην ταινία του 1963 και ένιωσε ως παιδί ότι «η εικόνα δεν ήταν σωστή». Τότε άρχισε να ψάχνει την κατάλληλη ηθοποιό που θα υποδυόταν τη βασίλισσα, σημειώνοντας ότι «η πιθανότητα να είναι [η Κλεοπάτρα] λευκή [ήταν] κάπως απίθανη».

Πιο συγκεκριμένα αναρωτήθηκε: «Ήταν λοιπόν η Κλεοπάτρα μαύρη; Δεν ξέρουμε με βεβαιότητα, αλλά μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν ήταν λευκή όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση με τους εαυτούς μας για το χρώμα και την εσωτερικευμένη λευκή υπεροχή με την οποία μας έχει γαλουχήσει το Χόλιγουντ».

Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει την Τζέιμς, η Τίνα Γκαράβι ένιωσε ότι είχε βρει μία ηθοποιό που «μπορούσε να μεταδώσει όχι μόνο την ομορφιά της Κλεοπάτρας αλλά και τη δύναμή της». 

Η σκηνοθέτιδα σημείωσε επίσης ότι η κληρονομιά της Κλεοπάτρας είχε αποδοθεί στους Έλληνες, τους Μακεδόνες και τους Πέρσες, διερωτώμενη αν οι αντιδράσεις δεν αφορούσαν μόνο το γεγονός ότι σκηνοθέτησε μια σειρά που παρουσιάζει την Κλεοπάτρα ως μαύρη, αλλά και ότι «ζήτησα από τους Αιγύπτιους να δουν τους εαυτούς τους ως Αφρικανούς και είναι έξαλλοι μαζί μου γι’ αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας η Τζέιμς δήλωσε πως στέκεται στο πλευρό των δημιουργών της σειράς, λέγοντας σε όσους δεν είναι ευχαριστημένοι με τις επιλογές του κάστινγκ να μην την παρακολουθήσουν και προσθέτει: «Είμαι εκστασιασμένη και θα συνεχίσω να είμαι!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.