ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

To Σάββατο (26/3) στην Κάρυστο θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τη Μαντώ Μαυρογένη

Δείτε αναλυτικά μέρος και ώρα

To Σάββατο (26/3) στην Κάρυστο θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τη Μαντώ Μαυρογένη

Στην Κάρυστο και στο Γιοκάλειο Ίδρυμα, θα προβληθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 18:30, το βραβευμένο Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους της Γεωργίας Μπιτάκου, “Μαντώ Μαυρογένη Οδοιπορικό Ελευθερίας μιας Ανταριασμένης Ψυχής”.

Η Εύβοια αποτελούσε μια ακόμα ιδιαίτερη Πατρίδα της Ηρωίδας αφού κλάδος των Μαυρογένηδων βρέθηκε, μετά την πτώση του Βυζαντίου, από τη Βαμβακού Λακωνίας στην Εύβοια και μετά το θάνατο του Ηλία Μαυρομιχάλη ποτ ηγούταν της Επανάστασης, επικεφαλής ανέλαβε η Καπετάνισσα πρωτοστατώντας στην πολιορκία του Κάστρου.

Φυσικά το Οδοιπορικό που αφορά τη ζωή και το Πολεμικό έργο της Ηρωίδας δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει γυρίσματα στην Κάρυστο όπου υπερασπίστηκε η Μαντώ, προβάλλοντας και σημαντικά μνημεία της περιοχής.

Η προβολή στο Γιοκάλειο Ίδρυμα είναι υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου και την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο υπεύθυνος για θέματα Πολιτιστικής και Τουριστικής προβολής του Δήμου, κ. Σπύρος Γεωργίου.

Θα προηγηθεί παρουσίαση από τη δημοσιογράφο και ιστορική ευρενήτρια Γεωργία Μπιτάκου, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσουν συζήτηση και ερωτήσεις.

Τη μουσική επένδυση ανέλαβε ο κορυφαίος συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης και οι σπουδαίοι Θανάσης Βασιλόπουλος Νίκος Χατζόπουλος.

Συμμετέχουν απόγονοι της Ηρωίδας, συγγραφείς, ιστορικοί ερευνητές, εκπρόσωποι της εκκλησίας, τοπικοί άρχοντες, λαογράφοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως η κα Δανδουλάκη και ο Τάσος Νούσιας.

Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους και βραβείο κοινού.

Σάββατο 26 Μαρτίου
18:30
Γιοκάλειο Ίδρυμα Κάρυστος
Είσοδος Ελεύθερη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.