ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για την παροιμία «το γοργόν και χάριν έχει»

Με πρωταγωνιστές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για την παροιμία «το γοργόν και χάριν έχει»

Η Φίνος Φιλμ δημιούργησε ένα βίντεο αφιερωμένη στην παροιμία «το γοργόν και χάριν έχει».

Η εταιρεία παραγωγής δημιούργησε ένα συγκεντρωτικό κλιπ με σκηνές από αγαπημένες παλιές ελληνικές ταινίες, που έχουν σχέση με τους πρωταγωνιστές να βιάζονται, κυρίως για κάποιον αρραβώνα.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο επίσημο Instagram προφίλ της Φίνος Φιλμ, περιλαμβάνει σκηνές, μεταξύ άλλων, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα τον Κώστα Βουτσά, τη Ζωή Λάσκαρη και τον Σπύρο Καλογήρου.

Δείτε το βίντεο

Στη λεζάντα της ανάρτησης, γράφει: «Η λαϊκή μας σοφία μέσα από τον φακό της Finos Film 🎬
“Το γοργόν και χάριν έχει” λέει ο λαός μας που δηλώνει ότι όσο πιο γρήγορα ολοκληρώσεις μια δουλειά, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις. Είναι όμως έτσι;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν πάμπολλες παροιμίες που εκφράζουν αντίθετη άποψη, όπως η γνωστή «όποιος βιάζεται σκοντάφτει» και άλλες λιγότερες γνωστές “όποιος βιάζεται, γνώση χρειάζεται”, “σαν έρθει η νύφη στο χωριό, μην βιαστείς να την εδείς”. Μπορεί να έχει τη χάρη του το γοργόν, αλλά όχι παντού και όχι πάντοτε. Έστω και από αντίδραση στην αγχωτική εποχή που ζούμε, της υπερταχύτητας και του “φαστ”, μερικές φορές ίσως αξίζει να επιλέξουμε το βραδύ από το ταχύ. Οι παροιμίες μπορεί να αντιφάσκουν αλλά βασίζονται πάντοτε στην αρχή ότι τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.