Χριστούγεννα: Αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες για να ζήσετε τη μαγεία των γιορτών

Για τους λάτρεις των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα: Αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες για να ζήσετε τη μαγεία των γιορτών

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, μια μεγάλη γιορτή από την οποία αντλούμε χαρά και πολλές φορές έμπνευση.

Και αυτές οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες, νέες και παλαιότερες παραγωγές, είναι ιδανικές για να τις απολαύσετε την περίοδο των γιορτών.

Elf
Με πρωταγωνιστές τους Will Ferrell, Zooey Deschanel και James Caan, η ταινία «Elf» ακολουθεί τον Buddy, έναν άνθρωπο που μεγάλωσε ως ξωτικό, ο οποίος ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη αναζητώντας τον πατέρα του και τις ρίζες του, για να αντιμετωπίσει μια σοβαρή πολιτισμική σύγκρουση.

Carol

Με πρωταγωνίστριες τις Cate Blanchett και Rooney Mara, το «Carol» είναι μια ιστορία αγάπης γύρω από τα Χριστούγεννα. Πρωταγωνιστούν η Therese και η Carol, δύο γυναίκες στη δεκαετία του ’50, που συναντιούνται, ενώ ψωνίζουν για τα Χριστούγεννα και ερωτεύονται σε μια περίπλοκη εποχή.

Gremlins

Το «Gremlins» είναι μια άλλη ιστορία για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια, με πρωταγωνιστή το είδωλο της δεκαετίας του ’80, τον Corey Feldman. Ακολουθεί έναν πωλητή, που αγοράζει ένα παράξενο παιχνίδι για τον γιο του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ομάδα μικρών τεράτων, που θέλουν να καταλάβουν την πόλη την παραμονή των Χριστουγέννων.

Edward Scissorhands

Με πρωταγωνιστές τον Τζόνι Ντεπ και τη Γουινόνα Ράιντερ, το «Edward Scissorhands» ακολουθεί τον Έντουαρντ, ένα μοναχικό ανθρώπινο ον, του οποίου ο δημιουργός πεθαίνει πριν τελειώσει τα χέρια του.

«Τα Χρονικά των Χριστουγέννων: 2»

Η κυνική πλέον έφηβη Κέιτ περνά χωρίς να το θέλει τα Χριστούγεννα στο Κανκούν με τον νέο φίλο της μητέρας της και τον γιο του, τον Τζακ (Τζαζίρ Μπρούνο). Απρόθυμη να αποδεχτεί αυτήν τη νέα εκδοχή της οικογένειάς της, η Κέιτ αποφασίζει να το σκάσει. Όταν όμως ένας μυστηριώδης ταραχοποιός με μαγικές ιδιότητες, ο Μπέλσνικελ, απειλεί να καταστρέψει τον Βόρειο Πόλο και να καταργήσει τα Χριστούγεννα για πάντα, η Κέιτ και ο Τζακ παρασύρονται χωρίς να το περιμένουν σε μια νέα περιπέτεια παρέα με τον Αϊ-Βασίλη (Κερτ Ράσελ).

«Κλάους: Το μυστικό των Χριστουγέννων»

Όταν ο Τζέσπερ αυτοανακηρύσσεται ο χειρότερος μαθητής στην ταχυδρομική ακαδημία, διορίζεται σε ένα παγωμένο νησί πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου οι ντόπιοι είναι στα μαχαίρια και σπάνια ανταλλάσσουν κουβέντες μεταξύ τους, πόσω μάλλον γράμματα.
Ο Τζέσπερ είναι έτοιμος να τα παρατήσει όταν στο πρόσωπο της ντόπιας δασκάλας Άλβα βρίσκει μια σύμμαχο και ανακαλύπτει τον Κλάους, έναν μυστηριώδη ξυλουργό που ζει μόνος σε μια καλύβα γεμάτη χειροποίητα παιχνίδια. Αυτές οι απρόσμενες φιλίες φέρνουν ξανά χαμόγελα στο Σμίρενσμπεργκ, δημιουργώντας μια νέα γενιά γενναιόδωρων γειτόνων, μαγικών παραδόσεων και καλτσών που κρέμονται από την καμινάδα με φροντίδα.

Bad Santa (2003)

Πίνει, καπνίζει, βρίζει ακατάπαυστα, αρέσκεται να προκαλεί με την ανάρμοστη συμπεριφορά του μισεί τα μικρά παιδιά, δεν φωνάζει ΄χο, χο, χο΄και… ληστεύει τα εμπορικά κέντρα στα οποία συχνάζει μαζί με τον μεταμφιεσμένο σε τάρανδο, συνέταιρό του! Όπως καταλάβατε ο Γουίλ Στόουκ (Μπίλι Μπομπ Θόρντον) δεν είναι ο Άι Βασίλης με την κλασική έννοια του όρου αλλά ένας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων ο οποίος κάνει μια γερή μπάζα κάθε χρονιά την παραμονή των Χριστουγέννων.

Όταν οι πελάτες του πολυκαταστήματος φεύγουν για τα σπίτια τους, ο Άι Βασίλης και ο πολυμήχανος νάνος συνεταίρος του στην παρανομία, ο Μάρκους, ντυμένος με την κυπαρισσί στολή του ξωτικού, ανοίγουν το χρηματοκιβώτιο του εκάστοτε πολυκαταστήματος και δραπετεύουν έχοντας αποκομίσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο γιορτινό μποναμά. Το κόλπο λειτουργεί στην εντέλεια και οι δύο τυχοδιώκτες φαίνεται να έχουν πιάσει την καλή, καθώς μέσα στο γενικότερο κλίμα κανείς δεν τους υποπτεύεται.

Home Alone (1990)

Φεύγοντας βιαστικά για το αεροδρόμιο, η οικογένεια του εννιάχρονου Κέβιν τον ξεχνά στο σπίτι. Τον αρχικό του ενθουσιασμό διαδέχεται η νοσταλγία για την οικογένειά του, και καταλήγει να αντιμετωπίσει με ευρηματικό τρόπο δυο γκαφαντζήδες διαρρήκτες που βρίσκουν ευκαιρία να εισβάλλουν στο σπίτι.

The Polar Express 

Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρησιμοποίηση αληθινών ηθοποιών, όπως ο Τομ Χανκς, που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία.

The Grinch

Ο Γκρίντς (Jim Carrey), είναι ένα άκαρδο, μεταλλαγμένο πράσινο τριχωτό πλάσμα, που ζει σε μια ορεινή σπηλιά, παρέα με τον σκύλο του. Ο Γκριντς, τρέφεται αποκλειστικά με χορτόζουμο, παρθένο καστορέλαιο και ξινόγαλο! Κάποια στιγμή, ενοχλημένος απο τις ξέφρενες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην γειτονική Whoville, αποφασίζει να ξεγελάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων!

The Holiday

Μια φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έχουν ένα και μόνο κοινό σημείο επαφής: είναι και οι δύο μόνες! Η μία είναι Αμερικάνα και η άλλη Βρετανή. Αλλάζουν σπίτια για δυο βδομάδες κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών και αλλάζει όλη τους η ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Αγγλία, η πρώτη ερωτεύεται τον αδερφό της δεύτερης, η οποία με τη σειρά της, γνωρίζει ένα γοητευτικό μουσικό στο Λος Άντζελες. Λίγο αργότερα και οι τέσσερις θα βρεθούν στο Λονδίνο για να περάσουν μαζί την Πρωτοχρονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.