ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Φωκάς Ευαγγελινός «λύγισε» μιλώντας για την παραίτηση από το Εθνικό Θέατρο (βίντεο)

«Σαν δάσκαλος οφείλω να ακούσω τη φωνή αυτής της γενιάς»

Ο Φωκάς Ευαγγελινός «λύγισε» μιλώντας για την παραίτηση από το Εθνικό Θέατρο (βίντεο)

Το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τις σπουδές των απόφοιτων καλλιτεχνικών σχολών, εξισώνοντάς τες ουσιαστικά με απολυτήριο Λυκείου, έχει αποτελέσει ένα πολύ γερό χτύπημα στα θεμέλια του Πολιτισμού, με τις αντιδράσεις να είναι πολύ έντονες από σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Πορείες, διαμαρτυρίες και καταγγελτικές αναρτήσεις ήταν η πρώτη φάση του αναβρασμού, ενώ ακολούθησαν απεργίες ηθοποιών και κλείσιμο θεάτρων, ενώ χθες παραιτήθηκαν όλοι οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, αφού εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν δώσει προς την κυβέρνηση για την τροποποίηση του διατάγματος και ακολούθησαν και οι καθηγητές του Κεντρικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας.

Καθηγητής χορού επί 23 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο ο Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε στο podcast του «20/20 Magazine» για τον αγώνα που δίνεται από τους διδάσκοντες ώστε να δίπλα στα όνειρα και στους αγώνες των σπουδαστών.

Ο γνωστός χορογράφος με τις αμέτρητες διακρίσεις στον χώρο του, ο οποίος με τις εμπνεύσεις του έχει αφήσει τεράστιο το στίγμα του και στην τηλεόραση λίγο πριν πιάσει το πόστο του στο J2US χαρίζοντας όπως πάντα φαντασμαγορικό θέαμα επί σκηνής με τις εμφανίσεις των λαμπερών ζευγαριών, λύγισε μιλώντας για τα οράματα και τα εργασιακά δικαιώματα της νέας γενιάς καλλιτεχνών που σβήνουν στον απόηχο μία απόφασης – «ντροπή» για όσους υπηρετούν την Τέχνη.

«Εγώ θέλω να πω ότι είμαι 23 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο και είναι τιμή μου. Στα 23 χρόνια αυτά έχω συνομιλήσει με νέους ανθρώπους που έχουν οράματα και διεκδικούν το αυτονόητο να θέλουν καλύτερες συνθήκες για αυτό που καλούνται να κάνουν ως τέχνη. Δεν είναι μόνο ένας σύλλογος είναι η φωνή αυτής της γενιάς και εγώ ως δάσκαλος οφείλω να την ακούσω» είπε εμφανώς συγκινημένος.

Δείτε το απόσπασμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.