ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εργαζόμενοι στην Ακρόπολη: Προειδοποιούν για στάση εργασίας – Δεν θα λειτουργήσουν τις τουαλέτες το Σαββατοκύριακο

Εργαζόμενοι στην Ακρόπολη: Προειδοποιούν για στάση εργασίας – Δεν θα λειτουργήσουν τις τουαλέτες το Σαββατοκύριακο

Την ίδια ώρα που προχωρούν με εντατικές μορφές εργασίες ανάδειξη της Ακρόπολης, συντήρησης, βασικών έργων, δημιουργίας αναβατορίου και νέου φωτισμού, οι αρχαιοφύλακες προειδοποιούν με στάση εργασίας και καταγγέλλουν έλλειψη προσωπικού καθαριότητας.

Η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης ζητά θέρμανση στα φυλάκια προειδοποιώντας με στάση εργασίας και ενημερώνει ότι την Κυριακή 5 και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια) δεν θα λειτουργήσουν οι τουαλέτες στην Ακρόπολη, διότι δεν υπάρχει έγκριση της αμοιβής για το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η ΠΕΥΦΑ διαμαρτύρεται εντονότατα για τις συνθήκες εργασίας (όπως έχει κάνει επανειλημμένως) των εργαζομένων στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, όπου με αυτές τις θερμοκρασίες δεν υπάρχει θέρμανση σε κεντρικά φυλάκια. Τα προβλήματα των συνθηκών εργασίας των αρχαιοφυλάκων είναι πανελλαδικά και μεγάλα. Ξεκινάμε όμως από τον μεγαλύτερο Αρχαιολογικό Χώρο για να ευαισθητοποιήσουμε τόσο την πολιτική ηγεσία, καθώς και όλους τους αρμόδιους για να λυθεί άμεσα το θέμα. Σε περίπτωση που δεν λυθεί αμεσότατα το μέγιστο αυτό πρόβλημα που έχει να κάνει με την υγεία μας, θα προχωρήσουμε σε στάση εργασίας. Επίσης, ενημερώνουμε ότι οι τουαλέτες της Ακρόπολης θα είναι κλειστές 5 και 6 Ιανουαρίου, καθώς και κάθε Κυριακή και αργία, λόγω του ότι δεν υπάρχει έγκριση αμοιβής για το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας».

Εντωμεταξύ, στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους η Λίνα Μενδώνη λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχε αναφερθεί εκτενώς στην Ακρόπολη. Είχε αποκαλύψει ότι στον ιερό βράχο υπάρχουν 175 διαφορετικούς πίνακες για το ηλεκτρικό ρεύμα που κανείς δεν ήξερε που ακριβώς βρίσκονται – τώρα γίνεται η χαρτογράφηση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία από το Ιδρυμα Ωνάση για την ανάθεση του αναβατορίου στον ιερό βράχο -θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση λόγω τεχνικών προδιαγραφών, δεν θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο αλλά σίγουρα θα λειτουργεί στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εργασίες που εκτελούνται στην Ακρόπολη
Αντίστοιχες διαδικασίες προωθούνται για τον φωτισμό από το Ιδρυμα Ωνάση (έχει αναλάβει να κάνει δωρεά ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για το αναβατόριο και τον φωτισμό). Η υπουργός Πολιτισμού δεν τοποθετήθηκε πάντως όταν την ρωτήσαμε αν ισχύει ότι η Ελευθερία Ντεκώ θα είναι το όνομα που θα υπογράψει τον νέο εμβληματικό φωτισμό του Ιερού Βράχου. Ταυτόχρονα στην Ακρόπολη το Υπουργείο έχει δρομολογήσει την ολοκλήρωση των εργασιών για την αντικεραυνική προστασία μετά και το τραγικό περιστατικό με τον τραυματισμό εργαζομένων και τουριστών τον περασμένο Απρίλιο, προχωρά η μελέτη από την Εφορεία της Πόλης των Αθηνών για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ, διευθετείται το θέμα με τα καλώδια που βρίσκονται διάσπαρτα στον χώρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.