ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Μαντώ Μαυρογένη – Οδοιπορικό μιας ανταριασμένης ψυχής»: 1.400 μαθητές παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ για τη γυναίκα σύμβολο

Το κοινό της Αλεξανδρούπολης είχε την δυνατότητα να γνωρίσουν αυτήν την αδικημένη μορφή της Επαναστάσεως

«Μαντώ Μαυρογένη – Οδοιπορικό μιας ανταριασμένης ψυχής»: 1.400 μαθητές παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ για τη γυναίκα σύμβολο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι προβολές του ιστορικού ντοκιμαντέρ “Μαντώ Μαυρογένη – Οδοιπορικό μιας ανταριασμένης ψυχής” το οποίο προβλήθηκε στους μαθητές, αλλά και στο κοινό της Αλεξανδρούπολης, το διήμερο 16 & 17 Φεβρουαρίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Ένα ντοκιμαντέρ με την επιμέλεια της δημοσιογράφου και νομικού, Γεωργίας Μπιτάκου, το οποίο ανέδειξε μια τεράστια μορφή της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, της Μαντούς Μαυρογένους, μιας γυναίκας – σύμβολο η οποία “ρίχτηκε” με όλο της το “είναι” στον Αγώνα για την Ελευθερία της Πατρίδος και πολέμησε μέχρι τέλους με ήθος και ανιδιοτέλεια.

Μια γυναίκα – πρότυπο άξια μιμήσεως!

Μέσα από μια σοβαρή καταγραφή του βίου της και ενός οδοιπορικού από εκεί που έζησε, πέρασε και αγωνίστηκε, αλλά και με τις μαρτυρίες απογόνων της, θεσμικών, ιστορικών και ιερωμένων, το ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα χρήσιμο “εργαλείο” και μια αξιόλογη παρακαταθήκη για όλον τον ελληνισμό.

Επενδυμένο με την αξεπέραστη μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη και την αφήγηση των μεγάλων μας ηθοποιών Κάτιας Δανδουλάκη και Τάσο Νούσια η εμπειρία ήταν ακόμη πιο συγκινητική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Πολιτιστικό Σωματείο Εκκίνηση, εν όψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, πραγματοποίησε εντελώς δωρεάν αυτές τις διήμερες προβολές και προσέφερε σε πάνω από 1.400 άτομα (κοινό και μαθητές) την δυνατότητα να γνωρίσουν αυτήν την αδικημένη μορφή της Επαναστάσεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.