ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πόσος κόσμος στον πλανήτη μιλάει ελληνικά;

Πόσο διαδεδομένη είναι τελικά η γλώσσα μας

Πόσος κόσμος στον πλανήτη μιλάει ελληνικά;

Με βάση την σύγχρονη κοινωνία, μία είναι η κυρίαρχη γλώσσα στον κόσμο και αυτή είναι τα αγγλικά. Αυτή τη γλώσσα πρέπει να γνωρίζεις προκειμένου να συνεννοηθείς σε ξένες χώρες, ακόμα και αν κάποιες αρνούνται πεισματικά να τη μάθουν.

Όσο για την ελληνική; Μπορεί να τη μιλάνε κάποιοι αλλά είναι πολύ λίγοι σε σχέση με το πλήθος του κόσμου. Και όταν τη μιλάνε, την προφέρουν περίεργα.

Στο παρελθόν η ελληνική γλώσσα ήταν διαδεδομένη στη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη φτάνοντας σε σημείο να είναι η γλώσσα του εμπορίου ακόμα και μέχρι τα τέλη της Αλεξανδρινής περιόδου. Πόσοι λαοί όμως τη μιλάνε μέχρι σήμερα εκτός Ελλάδας;

Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός ανθρώπων που μιλούν ελληνικά ως πρώτη ή δεύτερη γλώσσα είναι περίπου 25 εκατομμύρια.

Η ελληνική μιλιέται ακόμα σε χώρες όπου μετανάστευσαν Έλληνες, όπως η Αυστραλία,ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο,οι ΗΠΑ,η Γερμανία, η Ρωσία και άλλα πρώην κράτη της Σοβιετικής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης είναι αναγνωρισμένη μειονοτική γλώσσα στην Αλβανία, την Αρμενία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και την Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.