Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου τον αποχαιρετά με λουλούδια στα χέρια – Λαϊκό προσκύνημα στον σπουδαίο Έλληνα (φώτο)

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου τον αποχαιρετά με λουλούδια στα χέρια – Λαϊκό προσκύνημα στον σπουδαίο Έλληνα (φώτο)

Πλήθος κόσμου με λουλούδια στα χέρια, έχει φτάσει στη Μητρόπολη Αθηνών, για να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη. Η σορός του εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα για δεύτερη ημέρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Σήμερα το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται στις 19:00, ενώ αύριο, Τετάρτη, θα γίνει από τις 10:00 έως τις 14:00. Οι πολίτες περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στο παρεκκλήσι, τηρώντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και φορώντας μάσκες.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου έβαλε τέλος στο «θρίλερ» που είχε δημιουργηθεί για τα σχετικά της κηδείας. Πλέον οι εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη έχουν το αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα να αποφασίσουν εξ ολοκλήρου για τα διαδικαστικά, έτσι όπως ο ίδιος ο εκλιπών είχε εκφράσει την επιθυμία του σε συμβολαιογραφική πράξη που είχε καταρτίσει τον Ιανουάριο του 2020.

Μεταξύ αυτών είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν και για το γραφείο τελετών. Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του, στον γιο του και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τη διοργάνωση της κηδείας του εκλιπόντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.