Μίκης Θεοδωράκης: Το ξεχωριστό «αντίο» διάσημου Ολλανδού βιολιστή (βίντεο)

Μίκης Θεοδωράκης: Το ξεχωριστό «αντίο» διάσημου Ολλανδού βιολιστή (βίντεο)

Ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 96 ετών βυθίζοντας στη θλίψη τον μουσικό κόσμο.

Ήταν ένας από τους ελάχιστους παγκόσμιους Έλληνες, καθώς ταξίδεψε τη χώρα μας στα πέρατα της Γης με τη μουσική του.

Πλήθος μεγάλων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο έσπευσε μάλιστα να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην παγκόσμια μουσική.

Ένας από αυτούς, ο Αντρέ Λεόν Μαρί Νικολά Ριέ (André Léon Marie Nicolas Rieu), o διάσημος Ολλανδός βιολιστής και ιδρυτής της μεγάλης ορχήστρας βαλς «Γιόχαν Στράους», με την οποία περιοδεύει σε όλο τον κόσμο, αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη με ένα επικό βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 4 εκατομμύρια views στο Facebook.

Στο βίντεο ο Ολλανδός βιολιστής παίζει με την ορχήστρα του το διάσημο συρτάκι «Ζορμπάς», ξεσηκώνοντας το κοινό, το οποίο παρασύρεται από την εκπληκτική μελωδία της αξεπέραστης σύνθεσης του Θεοδωράκη και σηκώνεται αυθόρμητα να χορέψει.

«Σε ευχαριστούμε Μίκη Θεοδωράκη για την υπέροχη μουσική σου! Θα μας λείψεις», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ριέ στη λεζάντα του βίντεο που έχει γίνει viral.

Υπενθυμίζεται ότι η κρητική γη υποδέχεται σήμερα, Πέμπτη (09/09) τον Μίκη Θεοδωράκη, καθώς σύμφωνα με την επιθυμία του, η κηδεία του θα τελεστεί στον Γαλατά Χανίων.

Ο Θεοδωράκης ταξίδεψε για στερνή φορά στο βαθύ μπλε της ελληνικής θάλασσας, φθάνοντας στην τελευταία του κατοικία, στα πάτρια εδάφη.

Εκεί, ολόκληρη η Κρήτη και οι άνθρωποί της θα έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στο λαϊκό προσκύνημα που θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Χανίων.

Μία ώρα αργότερα η σορός του θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά, όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία, περνώντας και επίσημα στην αιωνιότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολούθως, θα ξεκινήσει η πεζή πομπή προς τον τόπο που ο ίδιος είχε επιλέξει να ταφεί. Το κοιμητήριο του Γαλατά και το οικογενειακό μνήμα όπου αναπαύονται οι γονείς και ο αγαπημένος του αδελφός Γιάννης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.