Το πρώτο ντοκιμαντέρ για τη ζωή & το πολεμικό έργο της πιο ανιδιοτελούς ηρωίδας της Επανάστασης Μ.Μαυρογένη στην Τήνο

Το πρώτο ντοκιμαντέρ για τη ζωή & το πολεμικό έργο της πιο ανιδιοτελούς ηρωίδας της Επανάστασης Μ.Μαυρογένη στην Τήνο

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού 18:30 θα προβληθεί η δίωρη ταινία της δημοσιογράφου και νομικού Γεωργίας Μπιτάκου, που πρόσφατα βραβεύτηκε με το βραβείο Καλύτερου Ντοκυμαντέρ Μεγάλου Μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης, καθώς και με το Βραβείο Κοινού ενώ εντάχθηκε και στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Χαλκίδας.

Τα γυρίσματα έγιναν σε 16 πόλεις και νησιά Ελλάδα και Ιταλία όπου έζησε, έδρασε, πολέμησε η Μαντώ και φυσικά στην Τήνο όπου παρέμεινε αρκετά χρόνια και διαπαιδαγωγήθηκε με τις αρχές και τις αξίες της Επανάστασης.

Το ένδοξο όνομα της, όπως θα δούμε στο Ντοκυμαντέρ, συνδέεται με την Παναγία της Τήνου, τη Μονή Κεχροβουνίου και την κήρυξη της Επανάστασης στο χωριό Πύργος.

Μέσα από την έρευνα που βασίζεται στα ιστορικά συγγράμματα ξένων και Ελλήνων Ιστορικών, περιηγητών και αξιωματικών της εποχής, στις αναφορές της ίδιας της Ηρωίδας και στα Αρχεία του Κράτους της Ιταλίας, προκύπτουν και νέα ιστορικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Τη μουσική επένδυση ανέλαβε ο κορυφαίος συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης και οι σπουδαίοι μουσικοί Θανάσης Βασιλόπουλος, Νίκος Χατζόπουλος.

Συμμετέχουν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Τάσος Νούσιας, συγγραφείς, ερευνητές, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Την Τήνο εκπροσώπησαν η Ηγουμένη Μονής Κεχροβουνίου Ιουλιανή Ρηγοπούλου, η ιστορική ερευνήτρια Μαρία Σ. Δενεκαρία, ο ιστορικός ερευνητής Κώστας Δανούσης, η ποιήτρια Καλλιόπη Αναστασάκη.

Σκηνοθεσία, Έρευνα, Παρουσίαση, Παραγωγή : Γεωργία Μπιτάκου

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

18:30

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Trailer 1:

Trailer 2:

Το δημοσίευμα της βράβευσης εδώ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.