ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το “τελευταίο αντίο” στην Άννα Συνοδινού [φωτό]

Το “τελευταίο αντίο” στην Άννα Συνοδινού [φωτό]

Αποχαιρέτησαν, σε κλίμα οδύνης, συγγενείς και φίλοι την σπουδαία ηθοποιό Άννα Συνοδινού. 

Η ατμόσφαιρα στο κοιμητήριο του Βύρωνα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, για μια σπουδαία προσωπικότητα που άφησε τη σφραγίδα της σε ό,τι ασχολήθηκε. Εκεί βρέθηκαν πολλοί συνάδελφοί της από τον χώρο του θεάτρου, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, που τιμούν την προσφορά της, δίνοντας το παρόν στο «τελευταίο αντίο». 

Πλήθος κόσμου για το «τελευταίο αντίο»

Παρόν ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ζωή Λάσκαρη, Φώτης Μεταξόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Νικήτας Κακλαμάνης, Κώστας Πρέκας και πολλοί ακόμα διάσημοι, μεταξύ όσων πήγαν στο κοιμητήριο του Βύρωνα για να τιμήσουν την μνήμη της. 

Η Ζωή Λάσκαρη

Η Άννα Συνοδινού έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, σε ηλικία 88 ετών. γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας στις 21 Νοεμβρίου 1927. Ήταν το όγδοο παιδί της οικογένειά της, που καταγόταν από την Αμοργό. Στη σκηνή  πρωτοεμφανίστηκε το 1948 στο έργο του Εντμόν Ροστάν «Σιρανό ντε Μπερζεράκ», που σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο ο Δημήτρης Ροντήρης. Κατόπιν συνεργάστηκε με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Μίμη Φωτόπουλο και τον Νίκο Χατζίσκο στο ελεύθερο θέατρο. Διακρίθηκε ιδιαίτερα για τους ρόλους της στο αρχαίο θέατρο.

Μετά την πτώση της δικτατορίας ασχολήθηκε με την πολιτική. Εξελέγη βουλευτής Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (1974, 1977, 1981, 1985, 1989) και διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή (1977-1980). 

Η Άννα Φόνσου

Ο Φώτης Μεταξόπουλος

Ο Νικήτας Κακλαμάνης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Το «τελευταίο αντίο» στην Άννα Συνοδινού
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.