ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πέντε χρόνια χωρίς τον Σάκη Μπουλά (φωτο-βίντεο)

Πέντε χρόνια χωρίς τον Σάκη Μπουλά (φωτο-βίντεο)

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του σπουδαίου Σάκη Μπουλά. Ήταν 21 Φεβρουαρίου του 2014, όταν απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου, αλλά η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του από νεαρή ηλικία τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος, μιας και είχε μεγάλη άνεση στον λόγο, όμως εκείνος επέλεξε να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη το τραγούδι, αλλά και την υποκριτική. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με έπιπλα. Ήταν ένας καλλιτέχνης «ροκ» με τη βαθιά και ουσιαστική έννοια του όρου. Κάποτε είχε δηλώσει ότι δεν του άρεσε ο γάμος, γιατί έτσι χάνει την ανεξαρτησία του.

Υπήρξε κυρίως τραγουδιστής και συμμετείχε σε πολλούς δίσκους όπως στους «Ανεπίδοτα Γράμματα» του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, «Καντάτα για την Μακρόνησο» του Θ. Μικρούτσικου, «Λουκιανού διάλογοι» του Μ. Πλέσσα, «Αχαρνής» του Δ. Σαββόπουλου κ.α

Επιτυχία γνώρισαν και οι προσωπικοί του δίσκοι: Μπουλάς-Ελλάς (1986), Σάκης Μπουλάς (maxi single), «Ali Baba» (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής – 1987), Σάκης Μπουλάς «Ας πρόσεχες» (όλο το άλμπουμ είναι σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή), Ζαμανφού (1992) και «Έκθεση ιδεών» με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000).

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου μουσικού καφενείου με το όνομα «Σούσουρο» μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκς. Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο «Αχ Μαρία», όπου και πάλι υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη κ.ά. Τραγούδησε σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες συνεργαζόμενος χρόνια με πάρα πολλούς καλλιτέχνες.

Ως στιχουργός έγραψε τραγούδια για τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (και άλλους) και πολλά τραγούδια που ερμήνευσε εκείνος. Στη μικρή οθόνη, εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές αρχίζοντας με το Graffity με τον Γιάννη Ζουγανέλη, παρουσιάζοντας τηλεπαιχνίδια όπως το «Κάνε ό,τι κάνω» και αργότερα το 2000 σε κωμική τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα». Το τηλεοπτικό κοινό τον λάτρεψε στη σειρά «Δέκα λεπτά κήρυγμα» (2000-2003), στις «Σαββατογεννημένες» (2003-2004) και στο ιστορικό πια «Πενήντα-Πενήντα» με τους Παύλο Χαϊκάλη και Πέτρο Φιλιππίδη.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε ταινίες που έγραψαν ιστορία, όπως ο «Δράκουλας των Εξαρχείων» (1983), το «Ντελίριο» (1983), οι «Τηλεκανίβαλοι» (1987), «Πατρίς Ληστεία Οικογένεια» (1987) και από τις τελευταίες του ήταν το «Πεθαίνω για σένα» (2009) και το «Μια φορά και ένα μωρό» (2011). Το τελευταίο όμως διάστημα η μάχη που έδινε με τον καρκίνο τον είχε καταβάλει. Ωστόσο, προσπαθούσε να βγει νικητής. Με το κεφάλι ψηλά…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.