ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέθανε ο θρυλικός «Μοnty Python» Terry Jones

Πέθανε ο θρυλικός «Μοnty Python» Terry Jones

Εκατομμύρια θαυμαστές των Monty Python θρηνούν καθώς πριν από λίγο κυκλοφόρησε η είδηση του θανάτου του Τέρι Τζόουνς.

Ο Terry Jones ένας άνθρωπος με αστείρευτο χιούμορ και μοναδικές ερμηνείες στις ταινίες των θρυλικών Monty Python πέθανε σε ηλικία 77 ετών Ο Τέρι Τζόουνς έπασχε από άνοια.

Ο Τζόουνς ήταν μέλος της ομάδας του «Ιπτάμενου Τσίρκου του Μόντι Πάιθον» που ίδρυσαν στο τέλος της δεκαετίας του ’60 ο Τζον Κλιζ, ο Έρικ Άιντλ, ο Γκράχαμ Τσάπμαν, ο Μάικλ Πάλιν και ο Τέρι Γκίλιαμ.

Αν και δεν χρήζουν συστάσεων, οι Monty δημιουργούσαν κωμικά σκετς για το τηλεοπτικό τους σόου που προβαλλόταν σε συγκεκριμένη ώρα στο BBC, από το 1969 έως το 2014. Και έγραψαν ιστορία, με γέλια.

Παλαιότερα, εκπρόσωπός του είχε πει ότι ο ηθοποιός πάσχει από πρωτοπαθή προϊούσα αφασία, μια μορφή μετωποκροταφικής άνοιας. «Η ασθένεια επηρεάζει την ικανότητά του να επικοινωνεί και δεν είναι πλέον σε θέση να δίνει συνεντεύξεις», ανέφερε. Η πρωτοπαθής προϊούσα αφασία είναι μια νευρολογική διαταραχή στην οποία ο ασθενής χάνει σταδιακά σχεδόν εντελώς την ικανότητα να μιλάει. Δεν σχετίζεται με το Αλτσχάιμερ.

Οι περισσότεροι ασθενείς καταφέρνουν να αυτοεξυπηρετούνται, συνεχίζουν να ασχολούνται με τα χόμπι τους και, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορούν και εξασκούν το επάγγελμά τους», σύμφωνα με τον ίδιο.

Η ειρωνεία της ζωής

Τα άσχημα νέα για την υγεία του Τζόουνς μαθεύτηκαν παράλληλα με την ανακοίνωση της βράβευσής του από τη βρετανική ακαδημία BAFTA, που αποφάσισε να τον τιμήσει για τα 50 χρόνια του έργου του, ως ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Στην τελετή των BAFTA ο Τζόουνς εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της ασθένειάς του. Ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον γιο του, Μπιλ, και αμέσως καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μόνη φράση που κατάφερε να εκφέρει ήταν «ησυχάστε!» και ο γιος του συνέχισε για λογαριασμό του λέγοντας πως (το βραβείο) «είναι μεγάλη τιμή». Και σύντομα λύγισε ενώ μιλούσε: «Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο είναι μεγάλες, όμως είμαστε περήφανοι για εκείνον. Σας ευχαριστώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.