ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δείτε τι είχε πει για τη Γενοκτονία των Ποντίων ο Γιώργος Κοτανίδης (βίντεο)

Δείτε τι είχε πει για τη Γενοκτονία των Ποντίων ο Γιώργος Κοτανίδης (βίντεο)

Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, είχε βρεθεί πριν από ένα μήνα στο Διεθνές Συνέδριο για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Για την καταγωγή του είχε μιλήσει, μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης, που άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα.

Ο ηθοποιός είχε βρεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στο Διεθνές Συνέδριο για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Από εκεί είχε μιλήσει για την καταγωγή του πατέρα του από το Καρς, που στα τρία του χρόνια βρέθηκε με τους γονείς του στο Νοβοροσίσκ, και στα επτά του ήρθε στην Ελλάδα, όπου και γεννήθηκε ο Γιώργος Κοτανίδης.

Ακόμη είχε αναφέρει πως η μητέρα του καταγόταν από την Ανατολική Θράκη και πως η μισή της οικογένειας ήταν στην Κωνσταντινούπολη και η άλλη μισή στην Κεσσάνη.

«Οι νεκροί ζουν μέσα μας, στη μνήμη μας. Η μνήμη είναι το πιο σημαντικό ζήτημα του πολιτισμού. Η μνήμη διατηρεί όλα όσα έχουν γίνει. Τα κάνει ιστορία, τα κάνει τέχνη και με αυτή τη λογική είμαι δεμένος με αυτά», είχε πει σχετικά με το πως νιώθει για την καταγωγή του.

Ο Γιώργος Κοτανίδης έφυγε από τη ζωή, το μεσημέρι της Τρίτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την είδηση του θανάτου του Γιώργου Κοτανίδη έκανε γνωστή ο εκδοτικός Οίκος «Κείμενα», με ανάρτηση στο Facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.