ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ντίνος Χριστιανόπουλος: Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ποιητή

Ντίνος Χριστιανόπουλος: Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ποιητή

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του γνωστού ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, ο οποίος πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 89 ετών.

Η κηδεία θα τελεστεί στις 10:00, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησίες, και θα ακολουθήσει, στις 12:00, η ταφή στο νεκροταφείο Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Η κηδεία θα γίνει δημοτική δαπάνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κεντρικού δήμου.

Ποιος ήταν ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

Ο σπουδαίος ποιητής, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Κωνσταντίνος Δημητριάδης, είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη το 1931.

Ήταν γιος προσφύγων από την Ανατολική Θράκη. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το πτυχίο του είναι από τον Τομέα Κλασικών Σπουδών.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως βιβλιοθηκάριος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης και στη συνέχεια μεταπήδησε στην επιμέλεια εκδόσεων. Το 1958 ίδρυσε το περιοδικό Διαγώνιος, το οποίο κυκλοφορούσε έως και το 1983.

Η πρώτη του ποιητική συλλογή υπό τον τίτλο «Εποχή των Ισχνών Αγελάδων» δημοσιεύτηκε το 1950 και διακρίθηκε για το προσωπικό ύφος και τις επιρροές από σπουδαία ονόματα όπως ο Κωνσταντίνος Καβάφης.

Το 2011 τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου του, ωστόσο αρνήθηκε να το παραλάβει παραθέτοντας κείμενο που είχε γράψει το 1979, το οποίο αναφερόταν στη θέση του «εναντίον κάθε τιμητικής διάκρισης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούνιο του 2011 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.