ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με τον τίτλο «Padma Shri» βραβεύτηκε στην Ινδία ο Έλληνας καθηγητής Ν.Καζανάς

Με τον τίτλο «Padma Shri» βραβεύτηκε στην Ινδία ο Έλληνας καθηγητής Ν.Καζανάς

Ο Έλληνας καθηγητής Νίκος Καζανάς είχε τη τιμή να διακριθεί με τον τίτλο «Padma Shri» ο οποίος αποτελεί μία από τις υψηλότερες διακρίσεις της Ινδικής Δημοκρατίας. Η επίσημη τελετή βράβευσής του θα πραγματοποιηθεί τους προσεχείς μήνες σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Παλάτι στο Ν. Δελχί, από τον Πρόεδρο της Ινδικής Δημοκρατίας κ. Ram Nath Kovind. «Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στον καθηγητή κ. Νίκο Καζάνα για τη βράβευσή του με το «Padma Shri» σε αναγνώριση της συμβολής του στη Λογοτεχνία και Εκπαίδευση από τον αξιότιμο Πρόεδρο της Ινδικής Δημοκρατίας με αφορμή την ημέρα Δημοκρατίας 2021» δήλωσε ο Ινδός πρέσβης.

Ο τίτλος αυτός απονέμεται από το 1954, σε εξέχουσες προσωπικότητες που διακρίνονται με το έργο τους σε τομείς όπως οι Τέχνες, οι Επιστήμες, η Λογοτεχνία και Εκπαίδευση, η Κοινωνική Προσφορά. Ο Νίκος Καζάνας, βραβεύθηκε για το έργο της μελέτης της Βεδικής Παράδοσης της Ινδίας και της θέσης της στον γενικότερο Ινδο-Ευρωπαϊκό Πολιτισμό αλλά και για την έκδοση βιβλίων- μελετών σχετικά με τις ομοιότητες της Αρχαιο-Ελληνικής και της Αρχαιο-Ινδικής Παράδοσης.

Ο Ινδός πρέσβης, με την ευκαιρία της εκδήλωσης δήλωσε: «Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στον καθηγητή κ. Νίκο Καζάνα για τη βράβευσή του με το «Padma Shri» σε αναγνώριση της συμβολής του στη Λογοτεχνία και Εκπαίδευση από τον αξιότιμο Πρόεδρο της Ινδικής Δημοκρατίας με αφορμή την ημέρα Δημοκρατίας 2021».

Ο Νίκος Καζάνας σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο University College, Φιλοσοφία και Πολιτική Οικονομία στο School of Economic Science και Σανσκριτικά στο School of Oriental and African Studies, με μεταπτυχιακά στο Μπενάρες (Varanasi) και Πούνα (Pune) στην Ινδία. Δίδαξε στο Λονδίνο Φιλοσοφία, Οικονομικά και Σανσκριτικά και από το 1976 ίδρυσε και διευθύνει τον Όμιλο Μελετών στην Αθήνα. Έλαβε μέρος σε πολλά διεθνή Συνέδρια στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Ινδία, όπου παρουσίασε μελέτες για θέματα Φιλοσοφίας, Γλωσσολογίας και Ινδολογίας. Πολλές από αυτές έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού που εκδίδει το Adyar Library and Research Centre στο Chennai στην Ινδία. Έχει εκδώσει πολλές μεταφράσεις Φιλοσοφικών κειμένων της Βεδικής Παράδοσης στα Ελληνικά και έχει οργανώσει σειρές σεμιναρίων εκμάθησης της Σανσκριτικής γλώσσας και λογοτεχνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.