ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Άγνωστες ιστορίες της ζωής του Σ.Κόκοτα

Εκτός από πάθη, είχε και γλυκές εμμονές

Άγνωστες ιστορίες της ζωής του Σ.Κόκοτα

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στα 85 του χρόνια.

Με την κρυστάλλινη φωνή του, ο Σταμάτης Κόκοτας διασκέδαζε ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου, βασιλιάδες, πρωθυπουργούς, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, ηθοποιούς, σε γλέντια μέχρι τα ξημερώματα που άφησαν εποχή

Τον Αριστοτέλη Ωνάση και τους καλεσμένους του στον Σκορπιό και τη θαλαμηγό Χριστίνα. Τη Μαρία Κάλλας, που ο έρωτάς της με τον Ωνάση χτίστηκε με τα τραγούδια του Κόκοτα, την Τζάκι Κένεντυ, τη Χριστίνα Ωνάση και τον αδελφό της Αλέξανδρο.

«Ο Ωνάσης δεν έκανε χωρίς εμένα, του έλεγα ‘τώρα τέλειωσα’, μου έλεγε ‘δεν πειράζει, θα κοιμηθείς εδώ’. Στον Σκορπιό γλέντια με καλο φαΐ, κέφι, πούρο».

Την ώρα που ο Κόκοτας τραγουδούσε στον Σκορπιό, ο Ωνάσης υπέγραφε συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με ένα «Όνειρο Τρελό», όπως είχε γράψει η Ευτυχία Παπαγιαννόπουλου, ο Κόκοτας το ‘77 πήρε το ρίσκο να μπει στον χώρο της ναυτιλίας. Αγόρασε το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου STAKOKO που το βάφτισε από τα αρχικά του ονόματός του.

Το ρίσκο όμως δεν του βγήκε. Έναν χρόνο αργότερα, το πλοίο «κόλλησε» στα νερά του Ασπρόπυργου. Φορτωμένο με τόνους τσιμέντου, παραμένει ναυαγισμένο στο ίδιο σημείο από τότε.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στα τέλη του ’60, όταν ο Κόκοτας εκτός από πετυχημένος τραγουδιστής ήταν και αναγνωρισμένος οδηγός αγωνιστικών αυτοκίνητων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμμετείχε σε αγώνες με πολύ καλές επιδόσεις, όπως στην ιστορική ανάβαση της Πάρνηθας. Ο μύθος του λαϊκού τραγουδιού είχε πάθος με τα αυτοκίνητα γι’ αυτό ο Ωνάσης του έκανε δώρο μια πανάκριβη, συλλεκτική Lamborghini.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.