ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Απεβίωσε ο συγγραφέας Ράσελ Μπανκς

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών

Απεβίωσε ο συγγραφέας Ράσελ Μπανκς

Σε ηλικία 82 ετών απεβίωσε το Σάββατο (7/1) ο πολυβραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας Ράσελ Μπανκς, από τα μεγάλα ονόματα της σύγχρονης πεζογραφίας, γνωστός για την απεικόνιση της εργατικής τάξης στα έργα του, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο συγγραφέας του «Γλυκού πεπρωμένου» άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, στην κωμόπολη Κιν, στα βόρεια της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε η συγγραφέας Τζόις Κάρολ Όουτς.

«Όλο το έργο του ήταν συγκλονιστικό», έγραψε στο Twitter.

Ο μυθιστοριογράφος και ποιητής Ράσελ Μπανκς στα βιβλία του αφηγήθηκε τις δυσκολίες της εργατικές τάξης, μέσα από ήρωες που αγωνίζονται κατά της φτώχειας, της τοξικομανίας, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω της φυλής ή της τάξης τους.

Είχε τιμηθεί με το βραβείο «Τζον Ντος Πάσος» το 1995 και με πολλές άλλες διακρίσεις.

Δύο από τα βιβλία του μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήταν παντρεμένος με την ποιήτρια Τσέις Τουίτσελ και είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά από προηγούμενους γάμους του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.