ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Colin Burgess: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώτος ντράμερ των AC/DC

Αναλυτικά, δήλωση του συγκροτήματος

Colin Burgess: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώτος ντράμερ των AC/DC

Ο ντράμερ των AC/DC, Colin Burgess, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών. Η αιτία του θανάτου του παραμένει άγνωστη.

Σε δήλωσή του το συγκρότημα αναφέρει: «Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του Colin Burgess. Ήταν ο πρώτος μας ντράμερ και ένας πολύ σεβαστός μουσικός. Ευτυχισμένες αναμνήσεις, ροκ εν ειρήνη Colin».

Τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος ήταν ο τραγουδιστής Dave Evans, ο μπασίστας Larry Van Kriedt, ο ντράμερ Colin, ο lead κιθαρίστας Angus Young και ο κιθαρίστας Malcolm Young.

Το μεγαλύτερο τραγούδι τους παγκοσμίως ήταν το Highway to Hell, το οποίο έφτασε στο νούμερο 17 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο νούμερο 8 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Άλλα επιτυχημένα άλμπουμ περιλαμβάνουν το Back in Black και το For They About to Rock We Salute You.

Ο Colin μπήκε στο συγκρότημα το 1973 αλλά ένα χρόνο αργότερα απολύθηκε επειδή ήταν μεθυσμένος στη σκηνή. Αργότερα ισχυρίστηκε ότι κάποιος του είχε νοθεύσει το ποτό.

Ο ντράμερ αντικαταστάθηκε από μια διαδοχή ντράμερ προτού ενταχθεί ο Phil Rudd το 1975.

Σε μια ανατροπή της μοίρας, ο Colin ήταν στο The Music Factory στο Λονδίνο τη νύχτα που πέθανε ο Bon Scott τον Φεβρουάριο του 1980 και ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που μίλησαν μαζί του πριν φύγει από το κλαμπ.

Οι AC/DC πούλησαν περισσότερους από 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχουν εδραιώσει τη φήμη ενός από τα πιο σημαίνοντα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.