ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Έφυγε» από τη ζωή η αρχόντισσα της κοσμικής Αθήνας Λ.Εμπειρίκου

Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

«Έφυγε» από τη ζωή η αρχόντισσα της κοσμικής Αθήνας Λ.Εμπειρίκου

Την τελευταία της πνοή άφησε η αρχόντισσα της κοσμικής Αθήνας Λίλα Εμπειρίκου. Η σύζυγος του εφοπλιστή Χαρίτωνα Εμπειρίκου, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους Μαρία Κάλλας, Λητώ Κατακουζηνού, Αριστοτέλη Ωνάση, και Χριστίνα Ωνάση.

Με τον Χαρίτωνα Εμπειρίκο απέκτησε δύο γιους, τον Γεώργιο και Ιωάννη Εμπειρίκος. Τα παιδιά της και τα εγγόνια της Αλεξάνδρα, Ράνια και Νηρέας, η ανιψιά της Μαρίνα Ντοτέρο και αγαπημένοι της φίλοι την αποχαιρέτησαν την περασμένη Τρίτη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η ίδια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια ενώ οι γιατροί που την παρακολουθούσαν δεν της επέτρεπαν να κυκλοφορεί στα κοσμικά events, όπου άλλοτε μεσουρανούσε με το στιλ και την ευγένειά της. Ζούσε στο σπίτι στην Κηφισιά με τις αναμνήσεις της, καθώς έζησε μια μυθική ζωή στο πλευρό του συζύγου της Χαρίτωνος Εμπειρίκου – από τους χορούς των Ανακτόρων ως τη Νέα Υόρκη και το Γκστάαντ.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της μεγάλης και ιστορικής οικογένειας Εμπειρίκου διακρίθηκαν στη λογοτεχνία, στη ναυτιλία και την πολιτική. Γενάρχης της οικογένειας θεωρείται ο Λεονάρδος Μπειρίκος ή Μπιρίκος, γιος του Αντωνίου Χίου.

Ο Λεονάρδος Μπιρίκος ασχολήθηκε με το εμπόριο και τη ναυτιλία αποκτώντας σημαντική περιουσία. Οι απόγονοι αυτού διακρίθηκαν αρχικά στην τοπική κοινωνία της Ανδρου, διατελώντας δημογέροντες, ενώ στη συνέχεια κατέλαβαν σημαντικές πολιτικές θέσεις συμμετέχοντας στην ελληνική πολιτική ζωή.

Παράλληλα ανέπτυξαν σημαντική δραστηριότητα σχετιζόμενη με τη ναυτιλία και το εμπόριο, πολλά μέλη της δε διατηρούν ακόμα σημαντικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Γνωστότερος ίσως εκπρόσωπος της οικογένειας είναι ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος. Σε ευαγή ιδρύματα της Ανδρου και της Αθήνας έχουν γίνει πολλές δωρεές από τα μέλη της οικογένειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.