Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο σκηνοθέτης Γιώργος Πετρίδης

Την είδηση γνωστοποίησε ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο σκηνοθέτης Γιώργος Πετρίδης

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σκηνοθέτης Γιώργος Πετρίδης, σε ηλικία 88 ετών. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, με τη δυσάρεστη είδηση να γνωστοποιείται μέσα από τη σελίδα του Σπύρου Μπιμπίλα στο Facebook.

«Έφυγε στις 5-3 ο σπουδαίος σκηνοθέτης και φίλος μας Γιώργος Πετρίδης… Ένας από τους πρώτους που μου εμπιστεύτηκαν ρόλους στην τηλεόραση και στη μεταγλώττιση. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Του οφείλουμε πολλοί πολλά!» έγραψε σε ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Γιώργος Πετρίδης γεννήθηκε το 1934 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σπούδασε Κινηματογράφο στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (1952-1955) με δασκάλους τους Γρηγόρη Γρηγορίου, Ιάκωβο Καμπανέλλη, Μίνω Βολανάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Κάρολο Κουν, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Μάριο Πλωρίτη, Γιάννη Τσαρούχη, Ίωνα Νταϊφά, κ.ά.

Οργάνωσε και δίδαξε στο σεμινάριο «Δημιουργία Ταινίας» σε 6 κύκλους σπουδών στη Σχολή της Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ» σε συνεργασία με τη Μαριλίζ Ριτσάρδη (2001 – 2002), ενώ από το 1997 δίδασκε στις Σχολές του ΑΝΤ1 Ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου και Κινηματογραφική Τεχνολογία.

Από το 1954, εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε περισσότερες από 50 ταινίες με τους σκηνοθέτες Ίωνα Νταϊφά, Γρηγόρη Γρηγορίου, Ντίμη Δαδήρα, Δημήτρη Ιωαννόπουλο, Γιάννη Δαλιαννίδη, Αλέκο Σακελλάριο κ.ά

Ο ίδιος σκηνοθέτησε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και σειρές της τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων τα φιλμ «Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966), Τα παιδιά του Λιμανιού (1969) και Αριστοτέλης ο Επιπόλαιος (1970), Ο Μεθοριακός Σταθμός (1974-1981).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το 1992 ήταν παντρεμένος με την Μαριλίζ Ριτσάρδη. Ο σκηνοθέτης Φώτης Πετρίδης είναι γιος του από τον πρώτο του γάμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.