ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

«Έφυγε» από την ζωή ο Αίας Μανθόπουλος σε ηλικία 61 ετών μετά από ισχαιμικό επεισόδιο

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»

«Έφυγε» από την ζωή ο Αίας Μανθόπουλος σε ηλικία 61 ετών μετά από ισχαιμικό επεισόδιο

Θρήνο στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση ότι ο αγαπημένος ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, μετά από μάχη που έδινε για τη ζωή του στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, μετά από ισχαιμικό επεισόδιο.

Ο καθηγητής εντατικής θεραπείας της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν, Ηρακλής Τσαγκάρης, επιβεβαίωσε τον θάνατό του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου Αττικόν, η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του.

«Σήμερα 17/10/2023 και ώρα 10 π.μ. κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο Αίας-Γεώργιος Μανθόπουλος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.

Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του».

Ο Α.Μανθόπουλος αισθάνθηκε την περασμένη Δευτέρα, 9/10, έντονη αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Παιανία, με αποτέλεσμαοι οικείοι του να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Όπως διαπιστώθηκε, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παρέμεινε για λίγες ημέρες, μέχρι που η κατάσταση της υγείας του ξεκίνησε να βελτιώνεται.

Ωστόσο  ο ηθοποιός υποτροπίασε με αποτέλεσμα να οδηγηθεί εκ νέου στην Εντατική.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεσημέρι της Παρασκευής 13/10, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που είχαν «πεθάνει» τον ηθοποιό, προκαλώντας αναστάτωση στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Αν και είχε σημειώσει αρκετές επιτυχίες στην ελληνική τηλεόραση και το θέατρο, τα τελευταία χρόνια επέλεξε να αποσυρθεί από την υποκριτική και τα «φώτα» της δημοσιότητας.

Η τελευταία φορά που τον «εντόπισαν» οι φωτογράφοι σε δημόσια εμφάνιση, ήταν στην κηδεία Λάκη Παπαστάθη, τον Μάρτιο, στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

Υπήρξε ένας από τους πλέον επιτυχημένους ζεν πρεμιέ της γενιάς του και γνώρισε τεράστια επιτυχία με τους Δύο Ξένους και την ατάκα «βρε Αία» του Νίκου Σεργιανόπουλου.

Πριν από κάποια χρόνια, χαϊδεύοντας ένα αδέσποτο σκυλί, εκείνο του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο πρόσωπο.

Για περισσότερο από τέσσερα χρόνια ο ηθοποιός υποβαλλόταν σε λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις σε νοσοκομείο του Λονδίνου έως ότου γίνει τελείως καλά.

Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση έγινε στο «Κόκκινο Ποτάμι».

Ο Αίας Μανθόπουλος έχει γράψει ιστορία στην υποκριτική η οποία και αναμφίβολα κυλάει στο αίμα του, μιας και ήταν ανιψιός της Ειρήνης Παππα.

Είχε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Οικονομικά, ενώ οι σπουδές του πάνω στην υποκριτική έγιναν στη σχολή του Κάρολου Κουν. Είναι πατέρας ενός αγοριού.

Συνεργάστηκε με τον Μίνω Βολανάκη, με τον Greg Floy στη «Μήδεια» στα αγγλικά, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς (2002), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια την Αννα Βίσση.

Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία του Χάρη Ρώμα «Ροζ ολοταχώς».

Εχει ντουμπλάρει στα αγγλικά τις τελευταίες ταινίες του Νίκου Κούνδουρου «Η μπαλάντα ενός δαίμονα» (1992) και «Αντιγόνη» (1994). Εχει παίξει στο σίριαλ «The Amphora» («Το κυνήγι του Αμφορέα») της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης στα αγγλικά και στην αυστριακή τηλεταινία «Η αυτοκράτειρα Σίσσυ».

Συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ «Love in the ancient world» με την Κάθλιν Τέρνερ στα αγγλικά, σε σκηνές από τη Λυσιστράτη, αλλά και στο «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» του Ομηρου Ευστρατιάδη, το 2011.

Στο βιογραφικό του έχει ρόλους σε ελληνικές σειρές όπως «Η βεντέτα» (1986), «Αφρικα» (1992), «Τρίτο στεφάνι» (1995),«Σοφία ορθή» (1996) «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» (2000), ενώ έκανε περάσματα από τους «Απαράδεκτους», την «Αίθουσα του θρόνου», τους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη», τον «Κόκκινο κύκλο», τα «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Κάποιος να τη φυλάει» (1994), σε σενάριο Ηλία Ψινάκη, με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εχει τιμητική διάκριση (1987) μαζί με το υπόλοιπο καστ της ταινίας «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.