
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη παρόλο που ήταν ήταν πάντοτε κεφάτη και αισιόδοξη, είχε περάσει αρκετές δυσκολίες στη ζωή της.
Η Αλίκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934. Λίγους μήνες μετά τη γέννησή της αρρώστησε βαριά από βρογχοπνευμονία κι επειδή πίστευαν ότι θα πεθάνει, τη βάφτισαν στον αέρα, που τότε συνήθιζαν να την αποκαλούν «νεκροβάπτιση» ή αεροβάπτισμα. Ως από θαύμα λίγες μέρες μετά έγινε καλά.
Η ορφάνια σε μικρή ηλικία
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, όταν ήταν 9 χρόνων έμεινε ορφανή από πατέρα. Ο Ιωάννης Βουγιουκλάκης, πρώην Νομάρχης Αρκαδίας και νομικός, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, δολοφονήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1943 από τον ΕΛΑΣ. Η μητέρα της, Έμυ, δυσκολεύτηκε πολύ να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της: την Αλίκη, τον Αντώνη και τον Τάκη και με σκληρή δουλειά και πολλή φτώχεια τα κατάφερε!
Ο χαμός του έρωτά της
Μπορεί ο πρώτος και μεγάλος της έρωτας να ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, αλλά η Αλίκη, είχε γνωρίσει αργότερα κι άλλους άντρες που τη συγκίνησαν. Όταν ήταν στα χωρίσματα με τον ηθοποιό, ερωτεύτηκε τον εκδότη Νίκο Μομφεράτο, με τον οποίο γνωρίστηκαν σε μία δεξίωση. Επρόκειτo για έναν τρομερά ισχυρό άντρα, ο οποίος της ζήτησε να τον παντρευτεί όμως εκείνη αρνήθηκε, καθώς δεν ήθελε να παντρευτεί ξανά. Παρόλα αυτά εκείνος συνέχισε να είναι συνέχεια δίπλα της, προσφέροντας της αγάπη, ασφάλεια μέχρι οικονομική στήριξη και επαγγελματικές συμβουλές, όποτε αυτή το είχε ανάγκη. Ο Νίκος Μομφεράτος δολοφονήθηκε από την 17α Νοέμβρη στο αυτοκίνητο του, στις 21 Φεβρουαρίου του 1985. Μαζί του βρισκόταν και ο οδηγός του, Παναγιώτης Ρουσέτης. Η ίδια σε συνέντευξή της χρόνια μετά, είχε πει πως «ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής της».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.