ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών η κηδεία του – Πότε θα γίνει

Η επιθυμία των δικών του ανθρώπων

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών η κηδεία του – Πότε θα γίνει

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην τέχνη που για χρόνια υπηρετούσε. Πολλοί συνάδελφοί του από το σανίδι και όχι μόνο, τον αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσο για την κηδεία του, αυτή θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, όπως έγραψε στα social media η ηθοποιός, Μαρία Καβουκίδου.

«Θερμή παράκληση αντί στεφάνων στη μνήμη του ενισχύουμε το “Σπίτι του ηθοποιού” και το Τ.Α.Σ.Ε.Η» γράφει η ίδια ανάρτηση.

Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης που είχε παίξει σε ταινίες όπως «Ξύπνα Βασίλη», «Η ωραία του κουρέα», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα» άφησε την τελευταία του πνοή, όπως αρχικά έκανε γνωστό, ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρει: «Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε το θλιβερό νέο. Την τραγική απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό, το θέατρό μας και την οικογένεια των καλλιτεχνών. Μάθαμε την αποχώρηση από την ζωή του σπουδαίου ηθοποιού, ανθρώπου, αγωνιστή, συνδικαλιστή, οικογενειάρχη, Γιώργου Μιχαλακόπουλου… Το στίγμα που αφήνει δεν θα ξεχαστεί και τον ευγνωμονούμε για την παρακαταθήκη που μας αφήνει. Θερμά συλληπητήρια στην αγαπημένη του σπουδαία Αθηνά και τα παιδιά του».

Είχε γεννηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Στο θέατρο, είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως «Έγκλημα και Τιμωρία», «Ο θάνατος του εμποράκου», «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» και «Το τίμημα».

Τη δεκαετία του 1970 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Εκείνος κι εκείνος». Επιπλέον, είχε κερδίσει το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης».

Είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ. Στο παρελθόν, είχε αναφέρει πως είναι αριστερός, όμως δεν στήριζε κάποιο κόμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην προσωπική του ζωή, ήταν παντρεμένος, ενώ είχε δύο κόρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.