ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Η παράξενη αιτία θανάτου του Μπρους Λι σύμφωνα με Ισπανούς επιστήμονες

«Το υπερβολικό νερό φαίνεται να τον σκότωσε τελικά»

Η παράξενη αιτία θανάτου του Μπρους Λι σύμφωνα με Ισπανούς επιστήμονες

Ο μετρ των πολεμικών τεχνών, Μπρους Λι, συνεχίζει να απασχολεί τη κοινή γνώμη ακόμα και μετά θάνατον.

Μελέτη Ισπανών επιστημόνων έριξε φως στα πιθανά αίτια θανάτου του ειδικού στο Κουνγκ Φου και ξαφνιάζει με το αποτέλεσμα.

Ο Μπρους Λι συχνά ανέφερε τη φράση «Να είσαι νερό φίλε μου» και σύμφωνα με τα ευρήματα, το νερό ήταν η αιτία που πέθανε.

Οι Ισπανοί υποστηρίζουν πως πέθανε από υπερβολική κατανάλωση νερού.

Εώς τώρα ξέραμε ότι ο Μπρους Λι πέθανε, 32 ετών, μετά από εγκεφαλικό οίδημα . Το οίδημα θεωρήθηκε ότι ήταν μία αντίδραση του οργανισμού του στο παυσίπονο “Equagesic”, που δόθηκε στον σταρ των πολεμικών τεχνών.

Ωστόσο η ομάδα ερευνητών από την Ισπανία έχει ανακοινώσει ότι το οίδημα στον εγκέφαλο προκλήθηκε από υπονατριαιμία.

«Με άλλα λόγια, θεωρούμε ότι η αδυναμία του νεφρού να εκκρίνει περίσσεια νερού, σκότωσε τον Μπρους Λι», έγραψαν οι επιστήμονες στο άρθρο που δημοσίευσαν στο Clinical Kidney Journal.

«Συνοπτικά, ο Μπρους Λι είχε πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου που προδιαθέτουν για υπονατριαιμία, ως αποτέλεσμα παρεμβολής στους μηχανισμούς ομοιόστασης του νερού που ρυθμίζουν τόσο την πρόσληψη νερού, όσο και την απέκκριση νερού», έγραψαν οι ερευνητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υποθέτουμε ότι ο Μπρους Λι πέθανε από μια συγκεκριμένη μορφή νεφρικής δυσλειτουργίας: Την αδυναμία να εκκρίνει αρκετό νερό για να διατηρήσει την ομοιόσταση του νερού», πρόσθεσαν οι Ισπανοί επιστήμονες και κατέληξαν, λέγοντας: «Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Λι έκανε διάσημο το απόφθεγμα «Να είσαι νερό φίλε μου», αλλά το υπερβολικό νερό φαίνεται να τον σκότωσε τελικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.