ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που δεν τα πήγαινε καλά με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα – «Βωμολόχος και δύσκολος» έλεγε

Κι ας έμοιαζαν τόσο ταιριαστοί μπροστά στο φακό

Η πασίγνωστη ηθοποιός που δεν τα πήγαινε καλά με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα – «Βωμολόχος και δύσκολος» έλεγε

Μπορεί να είχαν συνεργαστεί πολλές φορές όμως η Μάρω Κοντού δεν τα πήγαινε και πολύ καλά με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, με τον οποίο ήταν πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν για πάρα πολλά χρόνια, συμπρωταγωνιστώντας σε πολλές ταινίες, την ίδια ώρα που κάτι ανάλογο συνέβαινε επί σειρά ετών και στο θέατρο. Στα μάτια του κοινού που πάντα αρέσκεται να βλέπει να επιβεβαιώνονται οι προσδοκίες τους, το δίδυμο Λάμπρος Κωνσταντάρας-Μάρω Κοντού θα μπορούσε να είναι μια άλλη, διαφορετικού τύπου εκδοχή του Δημήτρης Παπαμιχαήλ-Αλίκη Βουγιουκλάκη ή άλλων ζευγαριών, η σχέση των οποίων δεν ζούσε μόνο στα σενάρια.

Μάλιστα, παλιότερα είχε μιλήσει και για ένα περιστατικό όπου κατά την διάρκεια μιας θεατρικής περιοδείας, την πλησίασε μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας και την ρώτησε γιατί δεν τον παντρεύεται! «Βρε χριστιανή μου, είναι παντρεμένος ο άνθρωπος και είμαι παντρεμένη κι εγώ» προσπάθησε να της εξηγήσει. Εκείνη όμως επέμενε: «Θα ήσασταν ωραίο ζευγάρι. Έπρεπε να τον έχεις παντρευτεί τον Λάμπρο»!

Και οι δύο είχαν στο «βιογραφικό» τους δύο γάμους, περίπου κάτω από τις ίδιες συνθήκες, υπό την έννοια ότι ο πρώτος ήρθε νωρίς στις ζωές τους και δεν κράτησε πολύ. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, που ήταν και μεγαλύτερος σε ηλικία, παντρεύτηκε το 1945 την επίσης ηθοποιό Γιούλη Γεωργοπούλου με την οποία απέκτησε κι ένα παιδί. Αν και η σχέση τους τερματίστηκε μόλις μια τετραετία αργότερα, το διαζύγιό τους εκδόθηκε το 1970. Την επόμενη χρονιά επισημοποίησε την σχέση του με την Φιλιώ Κεκάτου, η οποία στάθηκε δίπλα του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην προσωπική ζωή της Μάρως Κοντού. Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο γνωστός διευθυντής φωτογραφίας Αριστείδης Καρύδης Φουκς. Εκείνη είχε μεγαλώσει χωρίς πατέρα, εκείνος είχε χάσει από νωρίς την μητέρα του και κάπως έτσι ήρθαν πιο κοντά, αναζητώντας ο ένας μια μητρική και η άλλη μια πατρική φιγούρα. Μάλιστα, για να την φέρει κοντά του έφτασε στο σημείο να προσποιηθεί ολόκληρη απόπειρα αυτοκτονίας! Τελικά, έμειναν μαζί για 9 χρόνια συνολικά, τα δύο εξ αυτών ως παντρεμένοι. Έκανε αργότερα κι εκείνη έναν δεύτερο γάμο με τον διαφημιστή Γιώργο Δόξα.

Όσο για τις φήμες και τα σενάρια περί σχέσης πίσω από τα φώτα με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, η Μάρω Κοντού κατά καιρούς έχει διαψεύσει ότι υπήρξε οτιδήποτε μεταξύ τους κι ας έμοιαζαν τόσο ταιριαστοί μπροστά στο φακό. Χαρακτηριστική κιόλας ήταν η απάντηση που έδωσε κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής της όταν την ρώτησε σχετικά ο Νίκος Χατζηνικολάου, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω»: «Πώς; Χριστός και Παναγία… Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ποτέ ζευγάρι… Δεν ταιριάζαμε καθόλου… «Δεν μου άρεσε ο χαρακτήρας του. Ήταν βωμολόχος από το πρωί έως το βράδυ. Αυτό το χιούμορ με βωμολοχία δεν μου αρέσει και μιλάμε για χοντρή βωμολοχία»!

Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός πάντως παρά τους δύο γάμους της, δεν έκανε παιδιά. Αυτό ήταν μια συνθήκη η οποία είχε δημιουργηθεί λόγω προβλημάτων υγείας από τη νιότη της. Επομένως ήταν κάτι που το γνώριζε από μικρή και φρόντισε να εξοικειωθεί με αυτήν την ιδέα. Ωστόσο όταν έγινε περίπου 35 ετών, σκέφτηκε ξανά το ενδεχόμενο. Και όπως αποκάλυψε κατά την διάρκεια της ίδιας εξομολόγησης, επισκέφθηκε έναν ειδικό γιατρό στην Ελβετία ο οποίος είχε βοηθήσει νωρίτερα την Σοφία Λόρεν –που επίσης αντιμετώπιζε θέματα γονιμότητας- να αποκτήσει παιδί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο γιατρός της είπε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές: «Δεν θα κάνετε ποτέ παιδί… Εν αντιθέσει δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο εδώ και κάτι ακόμα, θα είστε πάντα νεότερη από τις συμμαθήτριές σας κατά δέκα χρόνια». Εάν θέλετε, όμως, μπορείτε να υιοθετήσετε και να σας βοηθήσω». Τελικά, πάντως, δεν πήρε ποτέ την απόφαση να προχωρήσει σε υιοθεσία, τονίζοντας: «Το είχα “φορέσει” τόσο πολύ ότι δεν θα κάνω που απαγόρευσα στον εαυτό μου να το θέλει»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.