Ο θάνατος του Φρέντι Μέρκιουρι από Aids – Πότε αποφάσισε να ανακοινώσει ότι είναι ασθενής

Το 1987 έμαθε ότι πάσχει από την ασθένεια, αν και δεν το κοινοποίησε - Έφυγε σε ηλικία 45 ετών

Ο θάνατος του Φρέντι Μέρκιουρι από Aids – Πότε αποφάσισε να ανακοινώσει ότι είναι ασθενής

Παγκόσμια ημέρα κατά του Aids σήμερα 1 Δεκεμβρίου και στο μυαλό έρχεται ο θρυλικός Φρέντι Μέρκιουρι, ο frontman των Queen ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 45 ετών από την ασθένεια.

Τον Φεβρουάριο του 1991 οι Queen κυκλοφορούσαν το άλμπουμ Innuendo. Η μεγάλη επιτυχία ήταν το τραγούδι «The show must go on».

Ίσως ήταν ο τρόπος να αποχαιρετήσει τα εκατομμύρια θαυμαστών του ο ανεπανάληπτος τραγουδιστής του συγκροτήματος, Φρέντι Μέρκιουρι.

Στις 24 Νοεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 45 ετών.

Όπως στη μουσική, έτσι και στη ζωή του, ο Μέρκιουρι δεν έβαζε περιορισμούς. Ερωτικά, είχε επαφές και με τα δύο φύλλα.

Τη δεκαετία του ’80, ο τραγουδιστής απολάμβανε τους καρπούς και τη δόξα των θρυλικών Queen. Ταυτόχρονα, η μεταδοτική και θανατηφόρα ασθένεια του πρωτοεμφανιζόμενου ιού Aids κυριολεκτικά «θέριζε», κυρίως τους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι δεν έπαιρναν προφυλάξεις.

Υπήρχε άγνοια για την ασθένεια και τα θύματα ήταν χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλοί διάσημοι αστέρες, όπως ο Μέρκιουρι.

Το 1987 έμαθε ότι πάσχει από την ασθένεια, αν και δεν το κοινοποίησε.

Το τέλος του διάσημου καλλιτέχνη

Η εικόνα του όμως σταδιακά άλλαζε. Ο ιός τον μαράζωνε και φαινόταν καταβεβλημένος. Για δύο χρόνια οι συναυλίες σταμάτησαν. Στα βίντεο κλιπ που γυρίστηκαν για τον προτελευταίο δίσκο του γκρουπ, «The Miracle» (1989), ο Φρέντι Μέρκιουρι είναι πολύ αδύνατος και με αραιά μαλλιά.

Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο τραγουδιστής έκανε ανακοίνωση στον Τύπο, που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ότι έπασχε από AIDS.  Μία μέρα αργότερα πέθανε στο σπίτι του.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν κοντά του οι γονείς του και η Μαίρη Όστιν (πρώην σύντροφός του). Ωστόσο, σε καθημερινή 24ωρη βάση μαζί του ήταν ο έξι χρόνια σύντροφός του, Τζιμ Χάτον, ο Πίτερ Φρίστοουν (προσωπικός του γραμματέας και στενός φίλος) και ο Τζο Φανέλι (πρώην εραστής και σεφ του).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο θάνατός του κινητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη και άρχισε εκστρατεία ενημέρωσης με υποψιασμένους πλέον τους πολίτες, οι οποίοι μέχρι τότε έδειχναν αδιαφορία για τις συμβουλές των γιατρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.