ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέθανε η συγγραφέας Τζίνα Πολίτη

Σε ηλικία 93 ετών

Πέθανε η συγγραφέας Τζίνα Πολίτη

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 93 ετών η μεγάλη συγγραφέας της αριστεράς, Τζίνα Πολίτη. 

«Η Τζίνα Πολίτη, μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της Αριστεράς, ομότιμη καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δεν είναι πια ανάμεσά μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Η Τζίνα Πολίτη ήταν μία αγωνίστρια της Αριστεράς, μια διανοούμενη που ποτέ “δεν τα έβαλε κάτω”. Με συνεχή παρουσία, παρεμβάσεις, τακτική αρθρογράφος της Αυγής μέχρι πρόσφατα, θεωρούσε χρέος της να παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα, προσφέροντας απλόχερα τις γνώσεις, το ευρηματικό της πνεύμα και το ανατρεπτικό της χιούμορ στο ευρύ κοινό. Ενταγμένη στον Συνασπισμό και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν σταμάτησε ποτέ να ενημερώνεται και να συμμετέχει στις κομματικές διαδικασίες: ακούραστη “στρατιώτης” όπως έλεγε η ίδια» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει τα συλλυπητήριά του: «Η μέριμνά της, μέχρι το τέλος της ζωής της ήταν να βοηθήσει το κόμμα με κάθε τρόπο. Και το φρόντισε μέχρι και στην τελευταία της επιθυμία. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Ποια ήταν η Τζίνα Πολίτη

Η Τζίνα Πολίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Ν. Υόρκης. Διδάκτωρ της αγγλικής λογοτεχνίας, είναι σήμερα ομότιμη καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου άρχισε να διδάσκει μετά τη μεταπολίτευση.

Ως fellow του Κολεγίου Churchill, δίδαξε επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Βιβλία και μελέτες της πάνω στην αγγλική, στην ελληνική και στη συγκριτική λογοτεχνία έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 1998 τιμήθηκε με το «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας και Έρευνας» από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2007 έλαβε το βραβείο δοκιμίου των λογοτεχνικών βραβείων του περιοδικού «Διαβάζω» για το βιβλίο της «Περί αμαρτίας, πάθους και άλλων τινών», ενώ το 2011 της απονεμήθηκε το Βραβείο «Διδώ Σωτηρίου» της Εταιρείας Συγγραφέων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.